Η Μαρία Ανδρούτσου στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα




Στο Παρίσι, με την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, βρέθηκε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP-21), από την οποία προέκυψε η Διακήρυξη των πόλεων του κόσμου για το κλίμα.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία εκτός από την Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και οι κ. Γ. Ιωακειμίδης, Δ. Τσιαντής, Κ. Τζανακούλης και Μ. Κουρή, παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο παρόντες, μεταξύ άλλων από την πλευρά της Γαλλίας, ήταν ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η Mαρία Ανδρούτσου συμμετείχε επίσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας του Παγκόσμιου Οργανισμού Δήμων και Περιφερειών, όπου συζητήθηκε ο ρόλος της Ισότητας των Φύλων στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Εξάλλου, από τον Ιανουάριο του 2016 τίθεται σε εφαρμογή η Ατζέντα του 2030, μεταξύ των στόχων της οποίας περιλαμβάνεται η επίτευξη της ισότητας των φύλων και της αυτονομίας των γυναικών.

Ακόμη,  η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου παραβρέθηκε και στην σύσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), στην οποία αποφασίστηκε, στο προσεχές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία τον Απρίλιο του 2016, κυρίαρχο ζήτημα να αποτελέσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις κοινά αποδεκτές για το σύνολο των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, παραβρέθηκε στο γεύμα που παρέθεσε η Ελληνίδα πρέσβης στο Παρίσι, κ. Μαρία Θεοφίλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Παρίσι αυτές τις ημέρες, παρά τα βαριά συναισθήματα και την οδύνη από την τραγωδία των ανθρώπων που χάθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του προηγούμενου μήνα, οι ηγέτες, δήμαρχοι, πολιτικοί φορείς από όλο τον κόσμο, επιστήμονες και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν με θάρρος και υπερηφάνεια δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα ενάντια στο φόβο και την τρομοκρατία.
Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια, για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο της πλατείας της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.