Cine – αισθήματα: “Το ταγκό των Χριστουγέννων” (VIDEO)




Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν στο νέο κύκλο προβολών του Cine – αισθήματα που ξεκινάει την Παρασκευή 11-12-2015 και ώρα 20:30 με την ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη “Το ταγκό των Χριστουγέννων”. Την ταινία, που θα προβληθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με ελεύθερη είσοδo, θα προλογίσει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και με ηθοποιούς τους Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Μπέζο και Αντίνοο Αλμπάνη μια πολύ ανθρώπινη και αληθινή ταινία με εκπληκτική φωτογραφία, αποτυπώνει πολύ άμεσα την Ελλάδα του ’70, παραμένει όμως σύγχρονη

Ο Γιάννης Ξανθούλης είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους συγγραφείς του ελληνικού κοινού. Τα βιβλία του πάντα μεταφέρουν εικόνες μια ελληνικότητας γλυκιάς και νοσταλγικής όσο σκληρής και ρεαλιστικής. Ήταν αναμενόμενο σύντομα ένα από τα πιο δημοφιλή του βιβλία, «Το τανγκό των Χριστουγέννων» να γίνει ταινία και μάλιστα με πολύ αξιόλογους συντελεστές. Σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη (στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και όμως πολύ επιτυχημένη) και με ηθοποιούς τους Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Μπέζο και Αντίνοο Αλμπάνη μια πολύ ανθρώπινη και αληθινή ταινία με εκπληκτική φωτογραφία, αποτυπώνει πολύ άμεσα την Ελλάδα του ’70, παραμένει όμως σύγχρονη.

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο η ισορροπία στο Στρατοπέδο Βάτη στον Έβρο. Μια ερωτική ιστορία  όπου ο θεατής παρακολουθεί την προσπάθεια ενός αξιωματικού του ελληνικού στρατού που υπηρετεί στον Εβρο (Γιάννης Στάνκογλου) να πλησιάσει τον έρωτα της ζωής του, την σύζυγο του διοικητή του (Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος) μαθαίνοντας τανγκό με την βοήθεια ενός στρατεύσιμου (Αντίνοος Αλμπάνης). Το γεγονός ότι το έργο τοποθετείται το 1970, την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία που εστιάζει στα συναισθήματα και στους απρόβλεπτους ανθρώπους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.