Δωρεάν Θέατρο: “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” (VIDEO)

Η θεατρική ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης στη φετινή της 45η θεατρική περίοδο παρουσιάζει το ποιητικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στην Ανδαλουσία το 1889 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον κάμπο της Γρανάδας με τα γραφικά χωριά και τους παράξενους θρύλους, με τους αμαρτωλούς έρωτες και τα βίαια πάθη που σφράγισαν για πάντα τον χαρακτήρα και την υφή του έργου του.

Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουμε

Ιούλιος 1936.

Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ δημοκρατικών και εθνικιστών κάνει την Ισπανία να ματώνει. Χιλιάδες τα θύματα, ανάμεσά τους και ο μεγάλος δημιουργός. Τον Αύγουστο του 1936 οι φαλαγγίτες τον άρπαξαν από το σπίτι φιλικής οικογένειας. Μετά από λίγες μέρες  κράτησης σε έναν παλιό νερόμυλο μαζί με έναν κουτσό δάσκαλο και το ανήλικο παιδί του και καθώς περπατούσαν, τους πυροβόλησαν πισώπλατα και τους σώριασαν νεκρούς στη μέση του δρόμου.

Το τελευταίο του έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» ο Λόρκα δεν το είδε ποτέ να παίζεται στη σκηνή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της η αυταρχική Μπερνάρντα Άλμπα επιβάλλει στις πέντε κόρες της μία οκταετή περίοδο πένθους και εγκλεισμού. Περιορισμένες μέσα στο σπίτι οι κόρες είναι φυλακισμένες. Το ίδιο και η γιαγιά τους που ζει κλειδωμένη σ’ ένα δωμάτιο. Δεσμοφύλακες η Δούλα και η υπηρέτρια Πόνθια, αλλά και όλο το χωριό που παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση. Μια ασφυκτική ατμόσφαιρα δημιουργείται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού της Ανδαλουσίας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Ζάκας

Αίθουσα Πάνος Χαλδέζος

Εστία Νέας Σμύρνης

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1

Τηλέφωνο: 2109333702

flowmagazine.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.