Τίμησαν τους ήρωες πυροσβέστες




Επιμνημόσυνη δέηση στον Καρέα, τελέστηκε για τους πεσόντες αρχιπυροσβέστες Δημήτριο Μαλούκο και Θεμιστοκλή Μαυραειδή, τον πυροσβέστη Αλέξανδρο Διαβολή, καθώς και τον εθελοντή πυροσβέστη Δημήτριο Καραμολέγκο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998.
Στο πλαίσιο της τελετής μνημονεύθηκε και το όνομα του 47χρονου αστυνομικού Γιάννη Καλλιντεράκη που έχασε τη ζωή του στη φετινή πυρκαγιά κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ), Βασίλης Βαλασόπουλος, δήμαρχος Ηλιούπολης, ο διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, ως εκπρoσώπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής αντιπεριφερειάρχης Ερμιόνη Κυπριανίδου καθώς και ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.
Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε ετεροχρονισμένα λόγω των καλοκαιρινών πυρκαγιών που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή του στις 22 Ιουλίου.
Το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ αποφάσισαν την διοργάνωση του την 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών». Η 12η Νοεμβρίου είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 73 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.