Διαμεσολάβηση: Ένας θεσμός εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην υπηρεσία του πολίτη”




Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών για θέματα που αφορούν στη διευθέτηση των διαφορών τους με άλλους ιδιώτες, τράπεζες κ.λπ., φιλοξενεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγ. Δημητρίου 55) τους:

  • Ελένη Πλέσσα, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών
  • Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών
  • Ειρήνη Ματσούκα, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσσολαβητών και
  • Γεράσιμο Κωνσταντάτο, Οικονομολόγο και Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή

σε εκδήλωση με θέμα “ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ – Ένας θεσμός εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην υπηρεσία του πολίτη”.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η διαμεσολάβηση είναι ένας εξωδικαστικός τρόπος επίλησης διαφορών. Λειτουργεί με επιτυχία στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες και συμβάλλει ουσιαστικά και αποφασιστικά στην επίλυση αστικών και εμπορικών υποθέσεων. Σύμφωνα με το Ν. 3898/20210 ως διαμεσολάβηση νοείται η διαρθρωμένη διαδικασία ανεξαρτήτως ονομασίας, στην οποία δυο ή περισσότερα μέρη μιας διαφοράς επιχειρούν εκουσίως να επιλύσουν τη διαφορά αυτή με τη βοήθεια διαμεσολαβητή. 
Η συμφωνία αυτή μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει ισχύ δικαστικής απόφασης.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών θα αφορούν τα γενικά χαρακτηριστικά της διαμεσολάβησης, πού και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τα οφέλη αυτής σε χρόνο, κόστος και διατήρηση των σχέσεων, την εμπορική διαμεσολάβηση με αναφορά στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις τραπεζικές διαφορές και τις διαφορές στο χώρο εργασίας, την σχολική διαμεσολάβηση και την οικογενειακή διαμεσολάβηση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.