Ποιος είναι ο Τάκης Τσιλιμίγκας που αναλαμβάνει συντονιστής για την επένδυση στο Ελληνικό




Από σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στη θέση του Συντονιστή της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Ο λόγος για τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη (Τάκη) Τσιλιμίγκα που σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» προορίζεται από το Μαξίμου για να αναλάβει το ευαίσθητο και πολύ κρίσιμο πόστο του συνολικού συντονισμού του έργου.

Κρίσιμο, για πολλούς λόγους. Καταρχήν, γιατί το Ελληνικό θα αποτελέσει μια σκληρή δοκιμασία για τη κυβέρνηση, προβεβλημένα στελέχη της οποίας δεν κρύβουν με κάθε ευκαιρία ότι θα προτιμούσαν η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση να ναυαγήσει.

Κατά δεύτερον, διότι στην υπόθεση του Ελληνικού έχει χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος από το Νοέμβριο του 2014 οπότε και υπεγράφη η συμβαση με τη κοινοπραξία υπό τη Lamda Development. Απομένει ένας ακόμη χρόνος σύμφωνα πάντα με τη σύμβαση (Νοέμβριος 2016).

Εάν έως τότε το Δημόσιο δεν έχει φέρει σε πέρας τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, ο επενδυτής δικαιούται να αποχωρήσει, παίρνοντας πίσω την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε.

Με άλλα λόγια, πρέπει η δισκίνητη κρατική μηχανή να πατήσει γκάζι, και να υπερβεί εαυτόν, ούτως ώστε σε ένα χρόνο από σήμερα να έχουν γίνει τα πάντα.

Εδώ αναλαμβάνει δουλειά ο Συντονιστής, και εν προκειμένω ο κ. Τσιλιμίγκας. Ο ρόλος του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος, καθώς θα πρέπει σε σύντομο χρόνο να συντονίσει τα εμπλεκόμενα υπουργεία, το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικόν ΑΕ, προκειμένου να τρέξουν τα προαιπαιτούμενα : Από την μετεγκατάσταση εκτός του Ελληνικού των περίπου 80 φορέων που στεγάζονται ακόμη εκεί (όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), μέχρι την ολοκλήρωση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), την έκδοση όλων των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών αδειών, και φυσικά τη κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Θα τα καταφέρει ; Αγνωστο. Αν και η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν θα είναι ανέφελη, δεδομένου ότι προβλέπεται στο Μνημόνιο, και ότι η κυβέρνηση διψά για ένα επενδυτικό «success story», δεν αποκλείεται να προχωρήσει. Προυπόθεση είναι κυβέρνηση και κοινοπραξία να συμφωνήσουν σε ένα «λίφτινγκ» κάποιων όρων της σύμβασης που να ικανοποιεί τα αριστερά αντανακλαστικά εκείνων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθενται στην επένδυση. Από εκεί και πέρα, το στοίχημα του Νοεμβρίου 2016, μπορεί να ξεπερασθεί, εφόσον τα δύο μέρη συμφωνήσουν να μετατοπισθεί το χρονικό όριο προς τα πίσω.

Το Who is Who

Αναφορικά με το «Who is Who»” του συνεργάτη του Αλέκου Φλαμπουράρη, πρόκειται για ένα πολιτικό μηχανικό με εμπειρία στα τεχνικά έργα, καθώς επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με μικροεργολαβίες τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Πολιτικά προέρχεται από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ξεκίνησε από το ΚΚΕ Εσωτερικού, εν συνεχεία θήτευσε στο Συνασπισμό, ενώ πέρασε και ένα φεγγάρι από τη ΔΗΜΑΡ. Γνωρίζει άλλωστε το Φώτη Κουβέλη με τον οποίο και διατηρεί καλές σχέσεις. Εφυγε από τη ΔΗΜΑΡ όταν αυτή άνοιξε μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ, και τους τελευταίους μήνες απασχολείται ως άμισθος σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα πάντως με το ΦΕΚ της 15ης Οκτωβρίου, με απόφαση του κ. Φλαμπουράρη προσελήφθη ως άμισθος σύμβουλος στο γραφείο του προκειμένου να ασχοληθεί με «ζητήματα σχεδιασμού και προγραμματισμού πολεοδομικών έργων αρμοδιότητας του υπουργού Επικρατείας για διάστημα ενός έτους».

tanea.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.