Νέα Σμύρνη: Ξεκινάει το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια της καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκινάει Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης, διαθέτοντας κάδους κομποστοποίησης χωρίς επιβάρυνση για τους δημότες.

Ο κάδος κομποστοποίησης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας πολυκατοικίας ή μονοκατοικίας και μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο. Η κομποστοποίηση είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία κατά την οποία οργανικά απόβλητα όπως φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.ά. μετατρέπονται με βιολογική διαδικασία σε ένα πλούσιο οργανικό φυσικό μείγμα με σκοπό τη βελτίωση και τη λίπανση του εδάφους.

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης θα είναι να μαζεύει και να θάβει ο Δήμος λιγότερα απορρίμματα με σημαντική μείωση του κόστους, ενώ θα παράγεται κομπόστα καλής ποιότητας που θα βελτιώνει την ποιότητα του κήπου και των φυτών μας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Οι κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν κατόπιν γραπτού αιτήματος κατά σειρά προτεραιότητας από την Υπηρεσία Καθαριότητας (Ολυμπίου & Σωκράτους, τηλ. 210 93.70.370) με την κατάθεση φωτοαντιγράφων:α) αστυνομικής ταυτότητας και β) ενός λογαριασμού κοινής ωφέλειας της διεύθυνσης κατοικίας στο όνομα του αιτούντος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.