Nέα Σμύρνη: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ




Το τριήμερο 6,7 και 8 Νοεμβρίου 2015 διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ, που αποτελεί το δεύτερο Παραολυμπιακό Άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης.

Το ξεχωριστό αυτό πρωτάθλημα ήταν ο καρπός της συνεργασίας του Γραφείου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΟΜ -ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, σε ομιλία του κατά την τελετή έναρξης, μίλησε με πολύ θερμά λόγια εξαίροντας τη μακροχρόνια προσφορά και το έργο της κας Ιωάννας Καρυοφύλλη (Εντεταλμένης Συμβούλου του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης) στο χώρο των ΑμεΑ, ενώ την ευχαρίστησε που για μια ακόμα φορά με την πρωτοβουλία της, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας.

Συγχαρητήρια δε και πολλές ευχαριστίες απηύθυνε στο Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη, για την ευαισθησία του και την πρόθυμη ανταπόκρισή του και ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές ανά την Ελλάδα, συμπαραστάτες της ιδιαίτερης αυτής πληθυσμιακής ομάδας με τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

Το Γκόλμπολ είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση. Οι παίκτες για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού πρέπει να διαθέτουν υψηλή τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, γρήγορη αντίδραση, ομαδικότητα, ευλυγισία και καλή αίσθηση του χώρου. Σε επίπεδο αναψυχής μπορούν να ασχοληθούν όλοι ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή βαθμό απώλειας όρασης.
Το Γκόλμπολ διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει τη μπάλα με το χέρι προς την αντίπαλη πλευρά και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.