Εκστρατεία δενδροφύτευσης από τον ΣΠΑΥ
7.000 δέντρα εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ από το Φυτώριο του Δήμου Ηλιούπολης και ξεκινάει σε όλες τις περιοχές προτεραιότητας, εκστρατεία αναδάσωσης.

Εκτός από τον εμπλουτισμό του βουνού και την ουσιαστική αναβάθμιση του περιαστικού περιβάλλοντος, η ηγεσία του ΣΠΑΥ στέλνει και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρξει ούτε μια σπιθαμή οικοπεδοποίησης στον Υμηττό.

Τα 7.000 δέντρα θα παραδοθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στους δήμους μέλη του, για να ξεκινήσουν τις αναδασώσεις.

Σημειώνουμε ότι η καμένη περιοχή του βουνού από την πυρκαγιά του καλοκαιριού, κατοχυρώθηκε και προστατεύθηκε ως αναδασωτέα με ΦΕΚ, όμως οι επιστήμονες και το δασαρχείο υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να περάσει μια περίοδος αυτό-αναζωογόνησης του βουνού πριν ξεκινήσουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Ο αριθμός των κλήσεων προς τον ΣΠΑΥ από εθελοντές για να συμμετάσχουν στην αναδάσωση των καμένων περιοχών είναι συγκινητική, αλλά η οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει με ορθό, επιστημονικό και ουσιαστικό τρόπο.Στους δήμους του ΣΠΑΥ θα γίνει βάση της αξιολόγησης των αναγκών από το επιστημονικό προσωπικό, η εξής κατανομή:

1. Αγία Παρασκευή 200 δέντρα

2. Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη 1.500 δέντρα,

3. Βύρωνας 1.000 δέντρα.

4.Γλυφάδα 1.000 δέντρα.

5. Ελληνικό – Αργυρούπολη 400 δέντρα

6. Ζωγράφου 200 δέντρα

7. Ηλιούπολη 1000 δέντρα,

8. Καισαριανή 500 δέντρα

9. Κρωπία 500 δέντρα,

10. Παιανία 300 δέντρα

11. Παπάγου – Χολαργός 400 δέντρα

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ = 7.000 δέντρα

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.