Άλιμος: Ταξίδι στο χρόνο με τις χορωδίες των ΚΑΠΗ (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Δέσποινα Ιωάννου)

Η αγάπη, το μεράκι και το πάθος για τη μουσική δεν έχουν ηλικία. Τραγουδάμε “RETRO” και ταξιδεύουμε στο χρόνο είπαν οι χορωδίες των 4 Κ.Α.Π.Η (Θηβών-Κρυονερίου-Χαλκίδας-Αλίμου), που συμμετείχαν στο 5ο Φεστιβάλ χορωδιών Κ.Α.Π.Η, που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο αμφιθέατρο Κάρολος Κουν και τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα καταχειροκρότησαν τους χορωδούς και τους μαέστρους που πήραν μέρος και έφυγαν κατά  ενθουσιασμένοι. Ο Δήμος Αλίμου από τη μεριά του, προσέφερε ένα βιβλίο με την ιστορία του Αλίμου, σε όλες τις χορωδίες .
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δημήτρης Δημάκης τόνισε:
“Κάθε τραγούδι που τραγουδάει η χορωδία, είναι μια μορφή αντίστασης στη μιζέρια και στη φτώχεια που υπάρχει στη κοινωνία σήμερα. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη παρουσία σας εδώ και ιδιαιτέρα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η, τα μέλη της χορωδίας και τους μαέστρους για την ευχάριστη νότα και τη χαρά που θα μας δώσουν απόψε.
Με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία”.
Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Διαφάνειας Αναστασία Σιμητροπούλου είπε:
“Από πλευράς του Δήμου Αλίμου και εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις χορωδίες των Κ.Α.Π.Η Θηβών, Κρυονερίου, Χαλκίδας, που μας τιμούν  με τη παρουσία τους απόψε.
Όσον αφορά τη χορωδία του Κ.Α.Π.Η Αλίμου, ευχαριστούμε τις χορωδούς μας και τους άνδρες συμμετέχοντες, γιατί πραγματικά γεμάτοι με αγάπη, κέφι και διάθεση, κατάφεραν σήμερα να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση. Κυρίες και Κύριοι, μπορεί οι μέρες που ζούμε να είναι δύσκολες, όμως αυτό που θέλω να σας μεταφέρω, είναι ότι όλοι εσείς είστε πάντα στη πρώτη γραμμή, μας βοηθάτε με τη δημιουργικότητά σας και προσπαθείτε να αναπτύσσετε τα πολιτιστικά δρώμενα, όλων των δήμων μας.
Γι΄αυτό και σας ευχαριστώ θερμά που είσαστε πάντοτε κοντά μας και εμείς από τη πλευρά του δήμου Αλίμου και μιλάω ιδιαίτερα και για τη δική μας χορωδία, να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας για να ικανοποιούμε το κάθε σας αίτημα.
Μετά από όλα αυτά, είμαι σίγουρη, ότι θα απολαύσουμε το μαγικό ταξίδι που εσείς θα μας προσφέρετε απλόχερα, οπότε ας ταξιδέψουμε μαζί σας και θέλω ένα θερμό χειροκρότημα για σας τους ίδιους”.
Η Μαρία Κοτρίδου, που  είναι η διευθύντρια μουσικής στο Κ.Α.Π.Η Αλίμου  μας είπε:
“Καλησπέρα, πέρα-πέρα. Τραγουδάμε retro, γιατί το φεστιβάλ που γίνεται εδώ και 5 χρόνια, έχει κάτι διαφορετικό απ΄όλα τ΄άλλα φεστιβάλ που έχω επισκεφτεί. Έχουμε ένα αφιέρωμα φέτος στο retro, πέρυσι είχαμε ένα αφιέρωμα στο κρασί, τη προηγούμενη χρονιά στα γυναικεία ονόματα. Πολύ πιο παλιά, είχαμε ένα συνθέτη κάθε χορωδία. Έτσι μαθαίνει και ο δάσκαλος να δουλεύει, αλλά και η χορωδία να μαθαίνει κάτι γι΄αυτό το αφιέρωμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και το χειροκρότημα σας, θέλω να είναι σπαρταρισμένο”.
Το παρών επίσης, έδωσε ο πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α Στέφανος Διαμαντής και η γιατρός από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας Ράνια Ζαχαροπούλου.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΠΗ ΘΗΒΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ : ΔΕΔΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΠΗ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α΄ΚΑΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : ΚΕΤΣΕΜΕΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΠΗ ΑΛΙΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΚΟΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Τα ΚΑΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ προσέφεραν ένα καλάθι με δικά τους προϊόντα και πράγματα φτιαγμένα από τα χέρια τους στην Αναστασία Σιμητροπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.