Άλιμος: Αύξηση κερδών για την ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ
Αύξηση κερδών κατά 33,4% παρουσιάζει φέτος (2015) η ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Aλίμου,  ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ, σε σύγκριση με το 2014. Τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στους δημότες με τη μορφή έργου. Ταυτόχρονα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ένα σοβαρό έργο από την ΑΔΗΠΑΛ, όσον αφορά τη φροντίδα του παραλιακού μετώπου, της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι,  την τοποθέτηση νέων φωτεινών πινακίδων κ.λπ. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, “με σωστό management και δημιουργική δουλειά, έρχεται και το θετικό αποτέλεσμα”

Ο σκοπός της Α.ΔΗ.Π.ΑΛ Α.Ε. είναι:

 1. Η αξιοποίηση και εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αλίμου και πιο συγκεκριμένα μισθώσεις ακινήτων –κινητών καντίνων-διαφημίσεις – διαχείριση και λειτουργία πάρκινγκ.
 2. Η παραγωγή και η εμπορία παραγόμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( ΑΠΕ) σε ακίνητα του Δήμου.
 3. Ο σχεδιασμός, η μελέτη και η παροχή υπηρεσιών για την δημιουργία, εκμετάλλευση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, μαρίνων, αλιευτικών κέντρων σε χώρους που είτε ανήκουν στο Δήμο Αλίμου είτε του έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση.
 4. Η πραγματοποίηση υποδομών εξωραϊσμού και αναπλάσεως, η προμήθεια αγαθών, εξοπλισμού, υπηρεσιών και έργων, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στην βέλτιστη εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων και των ακινήτων του Δήμου Αλίμου, στη δημιουργία αισθητικού αποτελέσματος ικανού να προσελκύσει τους κατά περίπτωση ενδιαφερόμενους χρήστες των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 5.  Η προώθηση, στήριξη, συμμετοχή, εκμετάλλευση, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των προγραμμάτων και έργων ανάπτυξης πολιτισμού, με σκοπό την εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρονται: η διοργάνωση και η προώθηση προγραμμάτων και δράσεων που σχετίζονται με τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, η διαχείριση και εκμετάλλευση δημοτικών κινηματογράφων, θεάτρων, εκθετηρίων κέντρων, ωδείου και πνευματικών κέντρων, η εκμίσθωση αυτών, η παραχώρηση της άδειας λειτουργίας αυτών, οι χορηγίες και οι δωρεές, που σχετίζονται με τις ανωτέρω πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 6.  Η ανάπτυξη εμπορικών, συμβουλευτικών και συναφών δραστηριοτήτων, σχετικών με την ανακύκλωση εμπορεύσιμων απορριμμάτων και ογκωδών υλικών, την περιβαλλοντική αγωγή, την ίδρυση και λειτουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, τη χωροθέτηση, τη συντήρηση εξοπλισμού κλ.π., σε χώρους ελεγχόμενης ή μη στάθμευσης, το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων αστικών αναπλάσεων και αναζωογονήσεων, με στόχο την αύξηση και αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια κ.ά., την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, διαχείρισης, λειτουργίας (facilities management), φύλαξης, ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων (αθλητικών και πολιτιστικών χώρων κ.λπ.), με σκοπό την επίτευξη αποδοτικής και αποτελεσματικής χρήσης αυτών.
 7.  Η ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση χώρων αναψυχής εντός των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αλίμου.
 8.  Η παραγωγή και η διαχείριση εσόδων από κάθε είδους διαφήμιση εντός του Δήμου Αλίμου.
 9.  Η διαχείριση των παραλιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και ειδικότερα η οργάνωση και εκμετάλλευση των παραλιών του Δήμου (υπηρεσία εκμίσθωσης ξαπλώστρων, ομπρελών, θαλασσίων μέσων αναψυχής κ.α.).
 10.  Η εκμετάλλευση τροχήλατων αναψυκτηρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών στις παραλίες του Δήμου Αλίμου.
 11.  Η ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως η εκμετάλλευση σκαφών αναψυχής, δημιουργία και εκμετάλλευση χερσαίου χώρου φύλαξης και συντήρησης σκαφών κ.λπ.
 12.  Η ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση μουσείων εντός του Δήμου Αλίμου.
 13.  Ο σχεδιασμός προτύπων, προδιαγραφών και μεθοδολογιών για την προβολή του Δήμου, με στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας του.
 14.  Η συμμετοχή σε προγράμματα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές.
 15.  Η ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση, διοίκηση και εκμετάλλευση φυσικών πόρων και των εγκαταστάσεών τους στην ακίνητη περιουσία του Δήμου.
 16.  Η δημιουργία συνεργασιών για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω του ευρύτερου νομικού πλαισίου, που ισχύει για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), στα πλαίσια της υλοποίησης των ανωτέρω δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 17.  Η σύμπραξη στην ίδρυση επιχειρήσεων, που επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς ως άνω σκοπούς, η συνεργασία και η συμμετοχή σε ομοειδείς ή συναφείς ημεδαπές ή αλλοδαπές επιχειρήσεις, ή φορείς, που δραστηριοποιούνται με όμοιο, ή παρεμφερές αντικείμενο (π.χ. Εμπορικούς τοπικούς συλλόγους, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Αναπτυξιακές Συμπράξεις, κ.λπ.).
 18.  Η ανάπτυξη δικτύου διακρατικών συνεργασιών για την προώθηση των στόχων της εταιρείας και την κάλυψη των αναγκών των προγραμμάτων που υλοποιούνται από αυτήν.
 19.  Η συμμετοχή σε δίκτυα ανταλλαγής εμπειριών τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τις αναπτυξιακές εταιρείες, όσο και σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της χώρας και ευρύτερα της Ευρώπης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.