Ξεκίνησε το λιομάζωμα στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Από το Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η συγκομιδή ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Γλυφάδας. Δεκάδες εθελοντές έδωσαν το παρών, ενώ μαθητές σχολείων της Γλυφάδας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως πραγματοποιείται η συγκομιδή και να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Φέτος, το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού θα παραχθεί μέσω κινητής μονάδας, μέσα στους προαύλιους χώρους σχολείων της Γλυφάδας. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ειδικούς πως γίνεται η διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία!

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε τους πολίτες που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια, που στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές. «Ελπίζουμε φέτος η παραγωγή μας να ξεπεράσει τους δύο τόνους λάδι και να τα προσφέρουμε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Έχουμε ξεπεράσει τους χίλιους εγγεγραμμένους στο κοινωνικό μας παντοπωλείο και η ζήτηση βαίνει αυξανόμενη», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν συνολικά με τη βοήθεια εθελοντών τέσσερις τόνοι ελιάς. Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια αυτή. Παρήχθησαν περίπου 600 κιλά αγνό παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0.7, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί όσους το επιθυμούν να δώσουν το παρών, για να στηρίξουμε όλοι μαζί την καινοτόμο αυτή προσπάθεια και να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Η διανομή θα γίνει μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025276 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο [email protected].

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.