O Άλιμος τίμησε τον Χρήστο Γιουσέφ και τη Σεμίνα Καραδήμα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)

Κάποιες στιγμές τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψεις πραγματικά αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι. Το Σάββατο το βράδυ είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ στη θεατρική σκηνή του “Κάρολος Κουν” για να παρακολουθήσω τη βράβευση του αθλητή Χρήστου Γιουσέφ και της προπονήτριάς του Σεμίνας Καραδήμα, για την εκπληκτική τους εμφάνιση στους αγώνες Special Olympics 2015 στο Λος Άντζελες, όπου κατέκτησαν 1 χρυσό  μετάλλιο στον ίππο, 1 ασημένιο στο μονόζυγο και 2 χάλκινα στους κρίκους και τις ασκήσεις εδάφους. Μόλις αντίκρισα το Χρήστο, τον εκτίμησα γι΄αυτό που είναι, τον θαύμασα γι΄αυτό που κάνει και με κέρδισε αμέσως με τη θετική ενέργεια που βγάζει. Είναι διαφορετικός από κάποιους ανθρώπους, αλλά τόσο ίδιος με όλους μας.

Γεννήθηκε με ιδιαιτερότητες, όμως έχει ίσα δικαιώματα με όλους εμάς στη ζωή και αυτό που κάνει, για μένα, είναι άθλος και του αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια, γιατί μας έκανε όλους υπερήφανους.

Πολλά μπράβο βεβαίως, αξίζουν και στους γονείς του, Παναγιώτη και Μαρία, που 25 χρόνια στέκονται σαν βράχος δίπλα του, τον στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και τον μεγαλώνουν με ήθος, αξίες και ιδανικά.
Ο κόσμος που βρέθηκε στο “Κάρολος Κουν” μόνο τα καλύτερα λόγια είχε να πει για αυτό το παιδί.
Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο 4 φορές Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ο οποίος σε κλίμα συγκίνησης τόνισε:
“Χαίρομαι που βρίσκομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος Αλίμου. Να ξέρετε ότι τα σωματεία είναι το κύτταρο που βγάζει και κρατάει τον αθλητισμό όρθιο και πάντα γεννάει αθλητές που μας κάνουν υπερήφανους, σαν το Χρήστο.
Συγχαρητήρια στην Ντέπυ Τζελέπη για τη δουλειά  που κάνει στο σωματείο, αλλά και για όλες τις επιτυχίες που έχει μέχρι σήμερα. Δεν το βάζουμε ποτέ κάτω παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και αξίζει ένα μπράβο σε όλους τους γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μέσα στον αθλητισμό.
Θα έπρεπε αυτή η χώρα στα παιδιά μας να δίνει αθλητισμό, πολιτισμό και παιδεία, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα”.
Ο Πύρρος ήταν αυτός που έδωσε με μεγάλη χαρά το βραβείο στο Χρήστο και του ευχήθηκε  να συνεχίσει έτσι.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης βράβευσε την προπονήτρια του Χρήστου, Σεμίνα Καραδήμα και χάρισε ένα βιβλίο με την ιστορία του Αλίμου στον Πύρρο, λέγοντάς:
“Ο Χρήστος είναι ένας νεαρός αθλητής που τα έβαλε με τη φύση και με τη τύχη, που θα τον ήθελε στο περιθώριο και η Σεμίνα είναι μια νεαρή προπονήτρια, η οποία δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο των πολλών.Και οι δυο με επιμονή και υπομονή, με πείσμα και πίστη, εμπνευσμένη από ανώτερα ιδανικά, κατόρθωσαν να πετύχουν τη νίκη και τη διάκριση που συνήθως καταφέρνουν οι “κανονικοί”.
Θερμά συγχαρητήρια και στη  Ντέπυ, γιατί διδάσκει πάντα ήθος στη νέα γενιά.Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήρθατε, στους δασκάλους-γονείς του Χρήστου, αλλά πολύ μεγαλύτερο ευχαριστώ σ΄αυτά τα δυο παιδιά, γιατί δίνουν ένα ξεχωριστό παράδειγμα για όλη τη κοινωνία και βεβαίως τιμούν τη χώρα τους και τη πόλη μας και είμαστε ιδιαίτερα  ευγνώμονες  γι΄αυτό”.
Ο ίδιος ο Χρήστος δεν μπορούσε  να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή του γι΄αυτό που ζούσε εκείνη τη στιγμή και ευχαριστούσε τους πάντες.
Η Σεμίνα  είναι 26 χρόνων, απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, υπήρξε  μαθήτρια της Ντέπυς Τζελέπη η οποία την ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλά παιδιά όταν εκείνη πήγαινε ακόμα στο νήπιο και μάλιστα λάμπει από περηφάνια σε κάθε της επιτυχία. Μένει στο Άνω Καλαμάκι.
“Μέσα από το Χρήστο έμαθα πάρα πολλά. Επιμονή, υπομονή, πειθαρχία και θέληση για την επίτευξη των στόχων.Η αγάπη του για το άθλημα με εντυπωσίασε από τη πρώτη στιγμή που το γνώρισα. Η σχέση μας δεν είναι πια μια σχέση προπονητή-αθλητή, γιατί τον  αισθάνομαι σαν αδερφό μου.
Ο Χρήστος είναι ένας αθλητής με ειδικές δεξιότητες, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Όλο το διάστημα της προετοιμασίας χρειάστηκε να υπερβούμε πολλά εμπόδια, αλλά στηριχθήκαμε στη πειθαρχεία, στις προπονήσεις, στην εμπιστοσύνη, τη γνώση της ψυχολογίας και στην ενθάρρυνση για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι στιγμές που ζήσαμε στο Λος Άντζελες ήταν ανεπανάληπτες και πρωτόγνωρες και  για τους δυο μας. Θυμάμαι μια στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη και χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου.
Λίγο πριν αγωνιστούμε ακούμπησε το μέτωπό του στο δικό μου και μου είπε “θα τα καταφέρω”και τα κατάφερε,αυτός είναι ο Χρήστος”. Ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς μας, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα καταφέρναμε, τον Δήμαρχο Αλίμου για τη σημερινή φιλοξενία, την προπονήτριά μου Ντέπυ και φυσικά την οικογένειά μου για τη στήριξή της”.
Η Άρτεμις Βασιλακοπούλου, αρχηγός της Ελληνικής αποστολής των Special Olympics, τόνισε:
‘Τέτοιου είδους εκδηλώσεις ενθαρρύνουν πολύ τους αθλητές στην καθημερινή  προσπάθεια και στον αγώνα που δίνουν. Αγωνίζονται για να πετύχουν το στόχο τους, αλλά και για να γίνονται καλύτεροι σαν άνθρωποι. Περάσαμε δύσκολα στην Αμερική, αλλά τα καταφέραμε. Έχουμε  μεγάλη βοήθεια από εθελοντές και από γονείς αθλητών και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό”.
Η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ανανιάδου, η οποία  ανέλαβε το ρόλο της Ντέπυς Τζελέπη στη παρουσίαση της εκδήλωσης, μιας και η δεύτερη ήταν πολύ συγκινημένη για τη βράβευση των 2 παιδιών και δεν μπορούσε να μιλήσει, είπε:
“Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του Χρήστου που με τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια έκαναν το Χρήστο να κάνει όλους εμάς και   όλη την Ελλάδα υπερήφανους. Το μάθημα ζωής τους, πρέπει να είναι ζωντανό παράδειγμα για όλους μας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με επιμονή και υπομονή¨.
Εκπρόσωπος  από τον Αθλητικό Οργανισμό Τραχώνων Αλίμου μαζί με την ομάδα των μικρών αθλητών ανέβηκε στη σκηνή και παρέδωσε βραβείο στο Χρήστο τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ουσιαστική αξία και μας κάνουν να νιώθουμε περηφάνια σαν σύλλογος που πήραμε μέρος.
Το παρών έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημάκης, ο πρόεδρος  και ο αντιπρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α Στέφανος Διαμαντής και Νίκος Αλβανός , η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώτα Προυντζοπούλου , ο πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Βράνη, που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης με τη πολύτιμη βοήθειά της, η Γεωργία Πάπα και ο Μάνος Γαρυφαλάκης.
Ο Ανδρέας Κονδύλης με τον Χρήστο και τους γονείς του
Ανδρέας Κονδύλης, Χρήστος Γιουσέφ και Μαρία Ανανιάδου
Ο Ανδρέας Κονδύλης με τον Χρήστο Γιουσέφ
Ο Χρήστος Γιουσέφ αγκαλιά με μια μικρή αθλήτρια
Χρίστίνα Βράνη, Μαρία Ανανιάδου, Πύρρος Δήμας, Στέφανος Διαμαντής, Ντέπυ Τζελέπη, Μάνος Γαρυφαλάκης, Γιάννης Αντωνάκης, Ανδρέας Κονδύλης και Νίκος Αλβανός
Ο Ανδρέας Κονδύλης με τον Πύρρο Δήμα
Ντέπυ Τζελέπη, Ανδρέας Κονδύλης, Σεμίνα Καραδήμα, Χρήστος Γιουσέφ και Πύρρος Δήμας
Πύρρος Δήμας και Χρήστος Γιουσέφ
Χρήστος Γιουσέφ και Μαρία Ανανιάδου
Γιάννης Αντωνάκης, Μαρία Λιαναντωνάκη, Μάνος Γαρυφαλάκης, Χριστίνα Βράνη
Χρήστος Γιουσέφ και Σεμίνα Καραδήμα
 Άρτεμις Βασιλακοπούλου, Χρήστος Γιουσέφ, Πύρρος Δήμας, Σεμίνα Καραδήμα
Χρήστος Γιουσέφ και Πύρρος Δήμας
Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Στέφανος Διαμαντής, Ντέπυ Τζελέπη και Νίκος Αλβανός
Μαρία Ανανιάδου, Πύρρος Δήμας και Έφη Παπαδήμα (Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών)
Στέφανος Διαμαντής, Πύρρος Δήμας, Έφη Παπαδήμα, Νίκος Αλβανός, Αντώνης Ολιβώτος (Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών & Αθλημάτων “ΕΥΜΑΧΟΣ”)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.