Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και ξάφριζαν μετρητά και κοσμήματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Πήγαιναν σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ και εντόπιζαν τα θύματά τους, όταν τελείωναν τις αγορές τους και επέστρεφαν στα διαμερίσματά τους.. Τις Κυριακές πήγαιναν στις εκκλησίες και έκαναν το ίδιο.

Τα θύματά τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, στην πλειοψηφία τους από 80 έως και άνω των 90 ετών, πολλές φορές με προβλήματα υγείας και κίνησης.

Μόλις οι δράστες εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα ακολουθούσαν και λίγο πριν την είσοδο τους στην πολυκατοικία, τους σταματούσαν και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κυρίως ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και προκειμένου να λύσουν το ηλεκτρολογικό πρόβλημα που υπήρχε στην πολυκατοικία ή στο διαμέρισμα τους κατόρθωναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους

Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου «ελέγχου», εγκλώβιζαν τους παθόντες μετακινώντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κ.λπ.) σε ένα δωμάτιο, κυρίως στο χώρο της κουζίνας.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες έπειθαν τους παθόντες να συγκεντρώσουν όλα τα κοσμήματά τους σε ένα σημείο, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια οι συνεργοί τους εισέρχονταν στο διαμέρισμα, ερευνούσαν τους χώρους, κυρίως των υπνοδωματίων και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Δευτερευόντως εισέρχονταν στα διαμερίσματα προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων ή πωλητές λουλουδιών.

Την περασμένη Πέμπτη  πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν είκοσι τρείς (23) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν επίσης και αναζητούνται άλλοι επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ συνεργοί τους.

Σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 46.845 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων και ένα (1) πιστόλι REPLICA . Κατασχέθηκαν επίσης και τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα τέσσερις (74) υποθέσεις, εκ των οποίων έξι (6) ληστείες, εξήντα έξι (66) κλοπές και δύο (2) απάτες.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.