Πρωτομηνιά με αγιασμό στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων (VIDEO)




(Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Δέσποινα Ιωάννου)

Ένα στολίδι, όχι μόνο για τον Άλιμο,αλλά για όλα τα Νότια Προάστια, αποτελεί ο Βυζαντινός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο κτήμα Τραχώνων.

H Επιτροπή κατοίκων Αλίμου κατάφερε τον περασμένο χρόνο, να πετύχει με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, την ελεύθερη πρόσβαση στον ιστορικό και ευλογημένο αυτό χώρο κάθε πρώτη και τρίτη Πέμπτη του μήνα, από τις 8-11 το πρωί.

Το εκκλησάκι χρονολογείται ότι χτίστηκε περίπου κατά τον 11ο αιώνα και το τοπίο που συναντάει κανείς πηγαίνοντας εκεί, αποτελεί ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο έχει μείνει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα.

Σε κίνηση καλής θέλησης προχώρησε και η εταιρεία Σκλαβενίτης,  η οποία από τότε που αγόρασε το κτήμα, έχει αφήσει ελεύθερη την είσοδο για τους δημότες και όχι μόνο, κάθε Σάββατο του μήνα, από τις 7-12 το πρωί.
Επιθυμία του μέντορα του Ναού, πατέρα Διονύσιου, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι, αλλά και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας και να έρχονται στο εκκλησάκι, ώστε να παίρνουν την ευλογία της Παναγίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.