Ελληνικό: Η επένδυση, οι πρόσφυγες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ




Λυσάξανε τα παπαγαλάκια για τη μεταφορά των προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. “Θα τιναχτεί στον αέρα η επένδυση, θα φρενάρει η ανάπτυξη, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα γίνουν γκέτο τα νότια προάστια. Θα, θα, θα…Μια ακατάσχετη και ανεύθυνη κινδυνολογία που προκαλεί αηδία ακόμη και στους ίδιους τους επενδυτές τους οποίους γλύφουν τα παπαγαλάκια.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, τους έβαλε φρένο.

“Ο επενδυτής (Lamda Development) είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση για τη μεταφορά των προσφύγων, στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου” είπε.

“Μάλιστα προσφέρθηκε να συνδράμει και οικονομικά για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι”.

Aλίμονο, λέμε και εμείς, να ήθελαν το αντίθετο. Είναι δυνατόν ένας όμιλος σαν τη Lamda Development, να στεκόταν εμπόδιο σε ένα τέτοιο τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα; Λες και τα έργα θα ξεκινήσουν αύριο και θα μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες άνεργοι, επειδή ήρθαν οι πρόσφυγες.  H επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει δρομολογηθεί.

Το προσφυγικό ήταν το μεγάλο θέμα που απασχόλησε χτες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας και τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα ενημέρωσαν όλες τις παρατάξεις για τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

“Δεν είχαμε ενημερωθεί για τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης¨

“Εμείς ως δήμος θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Οι κοινωνικές μας δομές είχαν στείλει τρόφιμα και ρούχα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο ταε κβο ντο. Όλο το βάρος έχει πέσει πάνω στους εθελοντές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα.”

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, λόγω και της εμπειρίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρθηκε στα θέματα οργάνωσης.

“Δυστυχώς βλέπουμε να μένουν όλοι μαζί. Οικογένειες με μικρά παιδιά δίπλα-δίπλα με αγνώστους. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις”

Την ίδια ώρα συνεδρίαζε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

“Για πρώτη φορά στα χρονικά συμφωνήσαμε όλες οι παρατάξεις να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες” είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

“Δεν θα μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι λαθρομετανάστες. Όλοι τους χρειάζονται βοήθεια. Πρέπει όμως να μοιραστούν σε όλο το λεκανοπέδιο”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης αναφέρθηκε στη δέσμευση που πήρε ο αρμόδιος υπουργός

“Θα μείνουν στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου το πολύ 1,5 μήνα. Εδώ εκπροσωπώ την Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού. Τίποτα παραπάνω. Οι δήμοι δεν έχουν δομές για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.. Αναλαμβάνουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Έρχονται οικογένειες με τρόφιμα και ρούχα και ζητούν να να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους. Τους έχουμε εξασφαλίσει φαγητό, ρούχα και υγειονομική περίθαλψη. Οι προσωπικές ιστορίες προσφύγων μας συγκινούν όλους. Υπάρχει μητέρα με μωρό 15 ημερών…”

Όλες οι παρατάξεις, εκτός της “Ελληνικής Αυγής” συμφώνησαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες όσο καιρό μείνουν στο Ελληνικό, αλλά διαφώνησαν με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.  Ο επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής” είπε ότι οι άντρες που μένουν στο γήπεδο χόκεϊ είναι μαχητές που αύριο μπορεί να μας… επιτεθούν.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ελληνικό: Η επένδυση, οι πρόσφυγες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ

  • 01/10/2015 at 10:48 πμ
    Permalink

    Για να μην υπαρχουν τα παπαγαλακια που επικαλειστε, θα επρεπε οι δημοτες να εχουν ενημερωθει εγκαιρα για τον κυβερνητικο σκοπο μεταφορας των προσφυγων στο Ελληνικο με ολες τις συνεπειες. 1) οτι ο επενδυτης ειναι ενημερος και συμφωνος 2) αυστηρο χρονοδιαγραμμα διαμονης των προσφυγων 3) μετρα ασφαλειας πρωτιστως για να αισθανονται ασφαλεις οι περιοικοι. 4) Μεγιστος αριθμος φιλοξενουμενων. Τοτε κυριοι θα ειμασταν ολοι πιο ησυχοι και ισως πιο ενεργοι απεναντι σε αυτους τους ανθρωπους. Οταν απλως καλουνται οι δημαρχοι να συνεισφερουν οικονομικα απο τους πορους των δημοτων σε ενα τετελεσμενο γεγονος χωρις χρονοδιαγραμμα και χωρις δεσμευσεις αυστηρες τι θα γινει σε περιπτωση μη τηρησης του 1,5 μηνα μεχρι 500 φιλοξενουμενους απο κυβερνητικα στοματα, ΝΑΙ, επιφυλαξεις και αντιρρησεις θα υπαρχουν. Τα θεματα που περιεγραψα αριθμητικα παραπανω αναπτυχθηκαν ως ενστασεις και πολυ σωστα απο ολες τις παραταξεις εκτος του Ανω κατω στο δημοτικο συμβοθλιο του δημου Αλιμου. Επισης προσθετω εγω μακαρι να υπαρξει συντομα πρωτοβουλια, ευαισθησια και μεριμνα και για τους Ελληνες αστεγους, απορους που σερνονται χρονια γυρω μας καταδικασμενοι απο την αδιαφορια μας.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.