Παραλία Αλίμου: “Είδομεν το φως το αληθινό” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πριν από ένα μήνα η βραδινή βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου, μετά το “Όστρια”, ήταν απαγορευτική. Σκοτάδι παντού, φοβόσουν να περάσεις, ειδικά αν ήσουν γυναίκα.

Προχτές το βράδυ κάναμε μια επίσκεψη στην παραλία και είδαμε ζευγαράκια, μαμάδες και μπαμπάδες με καροτσάκια και ποδηλάτες, να κάνουν τις βόλτες τους και να το χαίρονται.

Μέσα στην παιδική χαρά είδαμε οικογένειες. Ένιωθες μια ασφάλεια. Καλά, ήταν τόσο δύσκολο να μπουν φώτα στη βιτρίνα της πόλης; Μετά το κλείσιμο της τρύπας οι αρμόδιοι της ΑΔΗΠΑΛ, της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αλίμου, απαίτησαν από τον επιχειρηματία να τηρήσει τους όρους της σύμβασης που είχε υπογράψει με τις προηγούμενες διοικήσεις.

Να βάλει φώτα, να φτιάξει την παιδική χαρά, να περιποιείται το πράσινο, να βάλει σε λειτουργία το συντριβάνι, να αδειάσει τον παιδότοπο ο οποίος δεν είχε άδεια λειτουργίας και μια σειρά ακόμη  υποχρεώσεων που αναφέρονται στη σύμβαση.

Τόσα χρόνια δεν τον ενοχλούσε κανείς. Γιατί άραγε; Καλό θα ήταν στο καινούριο σάιτ της ΑΔΗΠΑΛ, να υπάρχουν και οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τους επιχειρηματίες για να γνωρίζουν όλοι οι δημότες ποιοι, με ποιους όρους και με τι αντίτιμο εκμεταλλεύονται την περιουσία τους!

Άλλωστε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, έχει πει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο: “πρέπει να επιβάλουμε επί τέλους τη νομιμότητα στην παραλία”

Aκολουθεί φωτορεπορτάζ του Άκη Μάνου με τα έργα αποκατάστασης που έχουν γίνει στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου:

 

Εργασίες που εκτελέστηκαν στο χώρο της παραλίας Αλίμου:

Α) Παιδική χαρά

  • Aποκαταστάθηκε ο φωτισμός στη παιδική χαρά και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής.
  • Αντικαταστάθηκε ο τάπητας
  • Προστέθηκαν όργανα γυμναστικής
  • Σύντομα θα ανακαινιστούν/εμπλουτιστούν όλα τα παιχνίδια της παιδ.χαράς

Β) Υπαίθριο θέατρο

  • Aποκαταστάθηκε ο φωτισμός με τοποθέτηση προβολέων.
  • Έγινε η βαφή ολόκληρου του θεάτρου

Γ) Χώρος μεταξύ της παιδικής χαράς και  φουσκωτών παιχνιδιών

Τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) φωτιστικές κολώνες στο διάδρομο (δεν έιχε φωτισμό).

Δ) Παγκάκια

Συντηρήθηκαν και βάφτηκαν με ενιαίο χρώμα δέκα οκτώ (18) παγκάκια.

Ε) Συντριβάνι

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του σιντριβανιού και αντικαταστάθηκε η αντλία παροχής ύδρευσης.

ΣΤ) Εξέδρα

Επισκευάστηκε η εξέδρα που βρίσκεται επί του παραλιακού μετώπου (αποκαταστάθηκαν τα φθαρμένα και σπασμένα ξύλα αυτής και έγινε συνολική βαφή).

Ζ) Χώρος στάθμευσης της παραλίας Αλίμου.

Στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων αποψιλώθηκαν τα φυτά, που παρεμπόδιζαν την είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων.

Επισκευάστηκαν οι δύο (2) κολώνες, που είχαν λάβει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονά τους, ώστε πλέον υπάρχει ασφαλής διέλευση των επισκεπτών.

Η) Απομάκρυνση φουσκωτών παιχνιδιών-μπάζων

1. Ανακλήθηκε από το Δήμο η άδεια λειτουργίας του ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ (παραπλεύρως του αναψυκτηρίου ΟΣΤΡΙΑ) και απομακρύνθηκαν όλα τα ογκώδη φουσκωτά παιχνίδια. Ο χώρος απελευθερώθηκε.

2. Απομακρύνθηκαν τα μπάζα (σωροί από χώματα), που είχαν εναποτεθεί στο χώρο.

Θ) Εργασία στην είσοδο του πεζοδρόμου παραπλεύρως της Α΄πλαζ Αλίμου και του αναψυκτηρίου ΟΣΤΡΙΑ

Τοποθετήθηκε διαχωριστική προστατευτική μπάρα στην είσοδο του πεζοδρόμου, ώστε πλέον να μην κυκλοφορούν οχήματα και διασφαλίστηκε η ασφάλεια και η ηρεμία των λουομένων και των δημοτών Αλίμου.

Ι)Όργανα Γυμναστικής

Εμπλουτίστηκε ο φωτισμός με προβολέα στον χώρο με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

ΙΑ) Γκρεμισμένο κρηπίδωμα

Αποκαταστάθηκε πλήρως το γκρεμισμένο κρηπίδωμα («τρύπα») στην παραλία του Αλίμου.

ΙΒ) Κιγκλιδώματα στο παραλιακό μέτωπο

Αποκαταστάθηκαν όλα τα σιδερένια κιγκλιδώματα του παραλιακού μετώπου, όπου υπήρχαν πολλές ελλείψεις, καταστροφές και φθορές.

ΙΓ) Αποκατάσταση ασφάλειας και επαρκούς φωτισμού

1.  Στο σημείο του παραλιακού μετώπου, όπου πρόσφατα έκλεισε το υπάρχον άνοιγμα διαμέτρου 10Χ4 m, τοποθετήθηκαν επιπρόσθετα κιγκλιδώματα για μεγαλύτερη ασφάλεια των επισκεπτών.

2. Έγινε προεργασία προκειμένου να τοποθετηθούν σιδερένια κάγκελα κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου για επιπρόσθετη ασφάλεια και καλαισθησία. Συγκεκριμένα έχουν ήδη ανοιχθεί οπές, έχουν χαραχθεί σημάδια για την εγκατάσταση των πασάλων κλπ.

3. Τοποθετήθηκαν δέκα (10) φωτιστικές κολώνες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες και στο διάδρομο μπροστά από το υπαίθριο θέατρο.

4. Τοποθετήθηκαν δύο (2) προβολείς επί των κολώνων του παραλιακού μετώπου, για λόγους καλαισθησίας, ώστε πλέον υπάρχει ομοιομορφία με τους προβολείς, που ήδη είναι εγκατεστημένοι μπροστά από το αναψυκτήριο PENARUBIA (πρώην ΟΣΤΡΙΑ).

5. Έγινε εγκιβωτισμός στο έδαφος με τρόπο ασφαλή του καλωδίου φωτισμού του παραλιακού μετώπου.

ΙΔ) Αποκατάσταση ασφάλειας και επαρκούς φωτισμού

Απομακρύνθηκαν 3 διαφημιστικές πινακίδες τύπου PISA.

Εργασίες που θα γίνουν άμεσα (εντός μηνός)

– Τοποθέτηση σκίαστρου (καραβόπανο και πάσαλοι) στα όργανα γυμναστικής για την προστασία πολιτών και μηχανημάτων από ήλιο και βροχή.

– Βαφή όλων των κικλιδωμάτων στο παραλιακό μέτωπο.

– Κατά μήκος της περίφραξης της παιδικής χαράς και του πεζοδρόμου της παραλίας θα τοποθετηθούν μικροί προβολείς για μεγαλύτερη ασφάλεια των επισκεπτών.

– Τοποθέτηση 25 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων στις ήδη υπάρχουσες βάσεις.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.