Kώστας Πιπίνης: Ο χοροδιδάσκαλος που άναψε φωτιές (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την ανακοίνωση της Βίκυς Φουσκίδου που είναι αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικολογίας και έχει τίτλο “Εκεί οι ιδιώτες δεν σας ενοχλούν!”

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η ιστοσελίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία προβάλλει ιδιωτική σχολή χορού που άνοιξε καθηγητής ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στον Δήμο στο τμήμα χορού…

Η ιδιωτική του σχολή στηρίζεται σε μαθητές που προσέλκυσε και τον ακολούθησαν από το χορευτικό τμήμα του Δήμου μας το οποίο συνεχίζει την πορεία του με άλλον καθηγητή – χοροδιδάσκαλο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία μάλιστα αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του δήμου δεν ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κατά τα άλλα καταδικάζει τους ‘άλλους ‘ ιδιώτες και χορηγούς .

Σημεία των καιρών…

Βίκυ Φουσκίδου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικολογίας

Δείτε εδώ την ανάρτηση της ιστοσελίδας sinergasia.gr, για τη σχολή του χοροδιδάσκαλου Κώστα Πιπίνη

Ποιος είναι ο ο Κώστας Πιπίνης και ο Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων:

Ο Ομιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων έχει έδρα στην οδο 25ης Μαρτίου 43 Αργυρούπολη 164 52
e-mail: [email protected]
Τηλ.: 2114077915

Με σεβασμό και πάθος για την παράδοση δημιουργήσαμε τον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) με σκοπό την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα από ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη τους για την παράδοση και η δυναμική συμμετοχή τους σε δράσεις σχετικά με αυτήν.

Εκτός από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών, τα οποία επικεντρώνονται στην ολόπλευρη προσέγγιση κάθε διδασκόμενης περιοχής, υλοποιούνται εντός και εκτός του χώρου μας και άλλες εβδομαδιαίες δράσεις ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα. Επιπλέον συμμετέχουμε σε δραστηριότητες με στόχο την κοινωνική συνεισφορά και αλληλεγγύη. Στα παιδικά μας τμήματα δίνεται έμφαση στην δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για τους μικρούς μας φίλους, με πολλές ξεχωριστές δράσεις και παιχνίδια. Ανάλογα με τις συμμετοχές μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακού τραγουδιού, αλλά και παραδοσιακών οργάνων για μικρούς και μεγάλους.

Ο δάσκαλός μας, Κώστας Πιπίνης, διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό που στηρίζεται, πέρα από την ειδικότητά του, στη συστηματική επιμόρφωσή του μέσω πλήθους σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενό του, αλλά, κυρίως, στην πολυετή εμπειρία του στο χώρο του παραδοσιακού χορού με μικρούς και μεγάλους και στη διαρκή μελέτη της παράδοσης μέσα από επιτόπιες καταγραφές.

Σας περιμένουμε στον χώρο μας, με την ελπίδα να γίνετε μέλη της κοινότητάς μας και να την περιβάλλετε με την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό που θα σας περιβάλλει και αυτή.

Ο Κώστας Πιπίνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Μεσότοπο της Λέσβου και τα Λεπτόποδα της Χίου. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών, με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς την οποία ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα «10». Έκτοτε, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, που αφορούν στη μουσικοχορευτική παράδοση πολλών περιοχών της Ελλάδας. Επιπλέον είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Χοροδιδάσκαλος στο επάγγελμα, υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος – χοροδιδάσκαλος στα τμήματα παραδοσιακού χορού στο Δήμο Ταύρου (2003-2015) και στο Δήμο Αργυρούπολης (2005-2015), ενώ σήμερα διδάσκει στους εξής φορείς:

  1. στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.),
  2. στον Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»,
  3. στον Σύλλογο Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και
  4. στο χορευτικό τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Έχει επιμεληθεί πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, με αφιερώματα σε ποικίλα θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού, οι οποίες απέσπασαν θετικές κριτικές τόσο από τον έντυπο τύπο, αλλά και από καταξιωμένους συναδέλφους.

Τέλος, διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο με προσωπικές καταγραφές δρώμενων, εθίμων, τραγουδιών και τοπικών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: [email protected]
Facebook: Kostas Pipinis

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κάθε Πέμπτη στις 20.00 θα υπάρχουν δράσεις του συλλόγου ποικίλης θεματολογίας.
Κάθε Κυριακή, πρωινές ώρες, θα υπάρχουν παιδικές δράσεις (κατόπιν ανακοίνωσης).
Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το παρακάτω.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Kώστας Πιπίνης: Ο χοροδιδάσκαλος που άναψε φωτιές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 21/10/2015 at 7:56 μμ
    Permalink

    Όταν πετάς κάποιον δε σημαίνει ότι θα πεθάνει κι από την στεναχώρια του. Η ζωή συνεχίζεται και ο χρόνος δικαιώνει όποιον επιλέξει η ίδια η ζωή…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.