Hλιούπολη: Κάνουν οικονομία στο δημοτικό φωτισμό




Σε εξέλιξη βρίσκεται, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, η αντικατάσταση παλαιών και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας (LED) με τα οποία αναβαθμίζεται ριζικά ο δημοτικός φωτισμός, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση 136 νέων φωτιστικών με λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας (LED), είναι πιλοτικό, και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Σύμφωνα με την μελέτη ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανήλθε σε 169.803,43€ και μετά από την διαγωνιστική διαδικασία και την έκπτωση προέκυψε ανάδοχος με συνολικό συμβατικό τίμημα ποσού 57.711,60€.


Έχουν ήδη εγκατασταθεί 31 νέα Φωτιστικά στις οδούς Πανταζή, Λυσίου, Ασκληπιού, Μυκόνου, Ιπποκράτους και Δεδούση ενώ τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν τα υπόλοιπα 105 στις οδούς Ελευθερίας, Δαβάκη, Πάφου, Κέκρωπος, Αιγίνης, Λάρνακος, Αμμοχώστου, Παμίσου, Σκοπέλου, Σκύρου, Αργυροκάστρου, Θάσου. Αγίου Γεωργίου και γύρω από την εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η τοποθέτηση των φωτιστικών νέας τεχνολογίας στην περιοχή του Αγίου  Κωνσταντίνου αποτελεί το πρόκριμα για την επέκταση της αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας και με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την πόλη. Η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη.

Η βελτίωση και αναβάθμιση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού αποτελεί μια πολύ μεγάλη θετική παρέμβαση,  αφού θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα φωτισμού και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ακόμη αίσθηση ασφάλειας και άνεσης μετακινήσεων σε κάθε γωνιά της πόλης. Παράλληλα θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.