Εστία Νέας Σμύρνης: Ο Γιάννης Παπαδάτος κατεβαίνει για πρόεδρος




Την Κυριακή 25/10/15 για διεξαχθούν Εκλογές για τη θέση Προέδρου Δ.Σ στην Εστία Νέας Σμύρνης. Θέλω να σας ενημερώσω ότι θέτω υποψηφιότητα γιατί :

Έχω την Θέληση & την Δύναμη,
Έχω τις Αξίες, το Ήθος & την Αξιοκρατία Οδηγό μου,
Πιστεύω ότι η Εστία πρέπει να γυρίσει σελίδα στο Μέλλον,
Επιθυμώ την Αυτονομία της ως Φορέας,
Το Οφείλουμε στα Παιδιά & στις Επόμενες Γενιές,

Σας ευχαριστώ εκ των Προτέρων για την Στήριξη σας ! !

«Πράξεις Ζωής»
Διανομή αντικειμένων και αγαθών καθημερινής φροντίδας σε τριακόσιες πενήντα γυναίκες και δεκαπέντε παιδιά στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, δημιουργία τράπεζας τροφίμων για αστέγους, διάθεση εθελοντών καλλιτεχνών για την εκπαίδευση ατόμων με νοητική στέρηση…

Πράξεις Ζωής – Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πρόσφατες δραστηριότητες του Δικτύου Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης «Πράξεις ζωής». Χωρίς προσωπικό όφελος, με μεγάλο κόστος και έχοντας απλώς ως βοήθεια την οικονομική συνδρομή των χορηγών, κοινός τόπος ενδιαφέροντος είναι η προσφορά σε άτομα που πάσχουν από απειλητικές ασθένειες ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η δημιουργία του πρώτου πυρήνα του δικτύου εθελοντών ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 από μια ομάδα φίλων με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη για τον άνθρωπο. «Στόχος μας είναι η προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού και του κοινωνικού έργου στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικού καθεστώτος, με πλήρη αποδοχή των αρχών των δικαιωμάτων του ανθρώπου» λέει  o πρόεδρος του Δ.Σ. «Πράξεις ζωής» Γιάννης Παπαδάτος.

Τα μέχρι στιγμής διακόσια τριάντα μέλη του λειτουργούν κάτω από την «ομπρέλα» του συνθήματος «Κάνε μια πράξη ζωής, μπορείς!». Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Παπαδάτο, «Καθένας προσφέρει τη βοήθειά του όπως μπορεί κι ανάλογα με την περίπτωση. Οι δράσεις βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στους εθελοντές και στο δίκτυο Αγγελιαφόρων Περιφέρειας, όπου καθημερινά δεχόμαστε εγγραφές νέων μελών για την κάλυψη των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ελλάδα, άλλωστε, δεν είναι μόνο η Αθήνα» τονίζει. Το δίκτυο διαθέτει εθελοντές σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και σε μικρότερες: Στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Βέροια, τις Σέρρες τη, Νάουσα, την Κόρινθο, την Πάτρα, το Ναύπλιο, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Καλαμάτα και την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθος, την Κρήτη και τη Λέσβο. «Δημιουργήσαμε ένα Δίκτυο Εθελοντών Περιφέρειας έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα συνανθρώπων μας ή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην περιφέρεια, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση, αλλά και για να καθίσταται εφικτή η άμεση επίλυση των προβλημάτων» λέει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και συμπληρώνει: «Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να συνεισφέρουν σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς όμως να ξέρουν τον τρόπο».

Το «Πράξεις ζωής» επιβεβαιώνει πως όλα είναι εφικτά! Απευθύνεται σε άτομα με κάθε είδους ανάγκη – ενώ, ακόμα και στην περίπτωση που τα μέλη του δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, αυτομάτως παραπέμπουν τον ενδιαφερόμενο στον αντίστοιχο οργανισμό.

«Κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται τη διαχειριζόμαστε διαφορετικά. Στόχος του δικτύου αποτελεί η υποστήριξη, υλική και ψυχολογική, με όποια μέσα μπορεί να διαθέσει για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το δίκτυο εθελοντών, εκτός από την ανθρωπιστική και την κοινωνική βοήθεια, διαθέτει και τράπεζα αίματος εντός της Αττικής, προκειμένου να εξυπηρετεί μέλη και συγγενείς μελών Α’ βαθμού του δικτύου με τη χορήγηση φιαλών αίματος, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Το καινούργιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του «Πράξεις ζωής» θα ανακοινωθεί σύντομα. Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα (σε διάστημα, δηλαδή, μικρότερου από έναν χρόνο), τα μέλη του έχουν –ανάμεσα στα άλλα– διαθέσει βιβλία σε σχολεία σε ακριτικά νησιά, εθελοντές δάσκαλους για την εκπαίδευση βασικών σχολικών αναγκών κακοποιημένων παιδιών που ζουν σε ορφανοτροφεία και αντικείμενα σε δεκαπέντε άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Επικοινωνία

Ταχυδρομική διεύθυνση: Τ.Θ. 76111, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 171 10,

τηλ. & fax: 210-9347311, 6956-096115, E-mail: [email protected]

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.