Κοινωνικά Φροντιστήρια στα νότια προάστια: Δωρεάν μαθήματα κόντρα στην κρίση!




Ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα μαθήματα, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Λόγω της αυξημένης συμμετοχής μαθητών αλλά και εθελοντών καθηγητών οι υποβολές αιτήσεων παρατείνονται έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα  προσαρμοσμένα στο εκπ/κο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και  της Α΄ και Β΄ Λυκείου

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν, στα σχολεία που φοιτούν.
Υπεύθυνοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Φώτης Ιασωνίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευάγγελος Νικοθόδης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγίου Δημητρίου

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου πραγματοποιούνται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, και των τριών κατευθύνσεων: θετικής, θεωρητικής και Τεχνολογικής, καθώς και προγράμματα των Ειδικών Μαθημάτων και Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο 3o Λύκειο Αγ. Δημητρίου, Αργοστολίου & Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9851008 και 210 9851049 (16:00 – 20:00)

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 17 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι 10 ήταν επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους μαθητές:

  1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης έως 15.000€ (με 1000€ προσαύξηση για κάθε παιδί τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας)
  2. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ
  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως (για τους Δημότες θα λαμβάνεται από την Υπηρεσία)
  4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του γονέα η κηδεμόνα
  5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή
  6. Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας (για τους ενήλικες μαθητές υποψήφιους Πανελλαδικών εξετάσεων άνω των 21 ετών)

Οι καθηγητές και φοιτητές (επί πτυχίω και όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 2ο έτος σπουδών) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης τα εξής :

  1. Βιογραφικό Σημείωμα
  2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης σπουδών ή βεβαίωση σπουδών
  3. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής
  4. Τη σχετική αίτηση συμμετοχής

Επίσης, όσοι θέλουν να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους στη γραμματειακή υποστήριξη και τη γενικότερη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου καλούνται να προσκομίσουν:

  1. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής
  2. Αντίγραφο απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλης σχολής
  3. Τη σχετική αίτηση

Οι αιτήσεις τόσο για τους Εθελοντές καθηγητές, τους εθελοντές  όσο και για τους ωφελούμενους μαθητές θα παραλαμβάνονται στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου στην οδό Αργοστολίου και Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη).

Από 7 έως 23 Σεπτεμβρίου (πλην της 18ης και 21ης ) και ώρα 17:30 – 20:00

Τηλ. Επικοινωνίας : 210- 9851049 ( ώρες 17:30- 20:00),  email[email protected]

Δήμος Αλίμου: Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αλίμου, ξεκινά για τη σχολική χρονιά 2015-2016 η κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Δικαιούχοι είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλίμου, που οι οικογένειές τους πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η διδασκαλία γίνεται από εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα μαθημάτων και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές που εμφανίζουν δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.

Το Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες σε σχολικές αίθουσες του 1ουΛυκείου Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου) για τους μαθητές του Κάτω Καλαμακίου, και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19) για τους μαθητές του Άνω Καλαμακίου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κατατίθενται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου 12, 4ος όροφος) και είναι τα εξής:

  • Αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο / Δήλωση των μαθημάτων που ο μαθητής επιθυμεί να παρακολουθήσει
  • Απλή φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Απλή φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος
  • Έκθεση κοινωνικής έρευνας (όπου απαιτείται) και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑμεΑ, μονογονεϊκή οικογένεια κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά στο 210 9883140 ή με fax στο 210 9853580 (Δ/νση Κοινωνικής Αντίληψης), είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο loukiamel@gmail.com (Λουκία Μελισσαράτου) ή στο socialservices@alimos.gr (Δ/νση Κοινωνικής Αντίληψης). Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

       H Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πραγματοποιεί το πρόγραμμα «δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης».

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά απόρων οικογενειών, να φοιτήσουν σε φροντιστήρια της πόλης, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων της πόλης μας.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θέλει να τους εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών:

«ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΓΙΟΧΑΝΣΣΟΝ» – ΒΑΡΚΙΖΑ, «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» – ΒΑΡΚΙΖΑ, «ΕΥΡΩΜΑΘΕΙΑ» – ΒΑΡΗ, «ΓΟΥΡΛΑ Κ.& ΣΙΑ Ο.Ε.» – ΒΑΡΗ, «ΜΕΛΕΤΗ ΚΩΝ/ΝΑ-ΕΛΕΝΗ» – ΒΑΡΗ, «SO EASY-WIN.NET» – ΒΑΡΗ, «BRITANIA» – ΒΟΥΛΑ, «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» – ΒΟΥΛΑ, «ΦΟΡΤΟΥΝΗ Α. ΙΟΥΛΙΑ» – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης:

«ΑΠΟΛΥΤΟ» – ΒΑΡΚΙΖΑ, «ΠΡΟΤΥΠΟ» – ΒΑΡΗ, «ΚΙΝΗΤΡΟ» – ΒΑΡΗ, «ΜΕΘΟΔΙΚΟ» – ΒΑΡΗ, «ΝΕΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ» – ΒΑΡΗ, «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» – ΒΑΡΗ, «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» – ΒΑΡΗ, «ΠΑΠΥΡΟΣ» – ΒΟΥΛΑ, «ΑΡΧΕΤΥΠΟ» – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα Γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας επί της οδού Ζεφύρου 2 Βούλα.

Τηλ. Επικοινωνίας 213 2019901

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας, τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε μαθητές Λυκείου. Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας πραγματοποιείται από εθελοντές καθηγητές της πόλης, στο 5ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας (Πέλλης 70 & Γεννηματά – περιοχή Αγ.Τρύφωνα).

«Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή που έχει ανάγκη τη βοήθεια και τη συμπαράστασή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ευχαριστούμε τους καθηγητές που εργάζονται αφιλοκερδώς, με κέφι και μεράκι, για να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη».

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων είναι το ακόλουθο:

ΜΑΘΗΜΑ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΕΣ

ΤΑΞΗ

Χημεία Δευτέρα

3 – 4:30 μμ

Α

Μαθηματικά Δευτέρα

7 – 8:30 μμ

Α

Φυσική Δευτέρα

4 – 5:30 μμ

Α

Μαθηματικά Τρίτη

6 – 7:30 μμ

Β ή Γ

Έκθεση Τρίτη

5 – 6.μμ

Α

Φυσική Κατεύθυνσης Τρίτη

3 – 4:30 μμ

Γ κατεύθ.

Λατινικά Τετάρτη

3 – 4:30 μμ

Γ κατεύθ.

Φυσική Τετάρτη

3:30 – 5 μμ

Α

Μαθηματικά Πέμπτη

5 – 6:30 μμ

Α

Μαθηματικά Πέμπτη

6 – 7:30 μμ

Β ή Γ

Φυσική Παρασκευή

4 – 5 μμ

Β

Βιολογία Γ.Π. Παρασκευή

3 – 4:30 μμ

Γ

Φυσική Παρασκευή

3:30 – 5 μμ

Α ή Β

 

Πληροφορίες:

α) Τμήμα Παιδείας Δήμου Γλυφάδας τηλ. 2132025235, 8.00-15.00 [email protected]

β) Συντονίστρια του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας κα Κοροσίδου Ερμιόνη

γ) Διευθύντρια 5ου Λυκείου κα Χορταριά Όλγα τηλ. 2109646042, ώρες 8.00-14.00

Επισυνάπτεται η αίτηση 

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής, διοργανώνει, για έκτη συνεχή χρονιά, το θεσμό του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” αξιολογώντας την μεγάλη συμμετοχή και την επιτυχία του προγράμματος.

Τα τμήματά του απευθύνονται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου – Λυκείου) που κατοικούν και φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης και έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 13.000 ευρώ.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διεξάγονται τα κύρια μαθήματα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας και Εθελοντισμού στην κ. Βαρβάρα Ράπτη τηλ: 2109970115 και κα Αικατερίνη Βλαχάκη τηλ: 2109970134 προσκομίζοντας εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και από ώρα 9:00 έως 13:00 καθημερινά. 
Το πρόγραμμα και η έναρξη των μαθημάτων θα ανακοινωθούν προς το τέλος Σεπτεμβρίου σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών. Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Εκπαιδευτικός Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Πανταζόπουλος και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού κα Δήμητρα Κορμά.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα τμήματά του, θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη).

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν με φροντιστήρια τα παιδιά τους και γνωρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στην πόλη μας για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.
Καλούμε κάθε πτυχιούχο εκπαιδευτικό (είτε άνεργο, είτε ήδη διορισμένο, είτε συνταξιούχο, είτε ελεύθερο επαγγελματία) ο οποίος επιθυμεί να προσφέρει αφιλοκερδώς στο κοινωνικό φροντιστήριο μαθημάτων, να δηλώσει μέσω έγγραφης αίτησης το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail και, βεβαίως, ειδικότητα στο γραφείο Παιδείας Δήμου Παλαιού Φαλήρου
(διεύθυνση: Αγ. Αλεξάνδρου 75α , 1ος όροφος- τηλέφωνα: 210 98 15 323 και 210 98 87 139 e-mail: [email protected],
[email protected] ).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.