Ελληνικό: Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Κώστα Στέφα (28 ΕΙΚΟΝΕΣ)




 (Γράφει ο Κώστας Στέφας Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού & Γραμματέας Δημοτικής Παράταξης «Ξανά η Πόλη Μπροστά»)

Επειδή ζούμε αυτές τις ημέρες  την επικοινωνιακή καταιγίδα της Δημοτικής Αρχής Κωνσταντατου για τον απολογισμό της πρώτης χρονιας, με πανάκριβα εντυπα, προσκλησεις,συνεργεια διανομης,τηλεφωνα sms κτλ.ειναι η ωρα να πω και την δικη μου αποψη για την Κοινότητα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έχω την τιμή να υπηρετώ ως εκλεγμένος σύμβουλος της.

Η πρωτη εντύπωση είναι αποκαρδιωτική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η όχληση από τον Τερματικό Σταθμό του Μετρό.

Προβλήματα σταθμευσης,φασαρια,καυσαεριο,καθυστερησεις, επικινδυνες καταστάσεις για τους πεζους,υλικες  ζημιές σταθευμενων αυτοκινήτων   από διερχόμενα Ι.Χ.,η ανομία και η βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο.

Η Δημοτική Αρχή έναν χρόνο τώρα ,απουσα.Θυμηθηκε να κάνει μια προσπαθεια,αφου είχαμε μοιράσει ανακοίνωση ως Δημοτική Παράταξη και είχαμε ανακινήσει το θέμα εμεις,αρχες καλοκαιριού. Έφερε και κάποια εταιρεία μελετών με κάποια στοιχεία και από τότε ΤΙΠΟΤΑ.Μαλιστα μέσα στο καλοκαίρι έβγαλαν και τα πλαστικά κολονάκια από τους δρόμους που βοηθούσαν λίγο την κατασταση,γιατι ένας (1) κάτοικος από τους 25.000 της Κοινότητας μας διαμαρτυρήθηκε. Πήραν όπως με ενημέρωσε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος από την Αστυνομία και ζήτησαν να βγουν.Και αυτός αμαχητί υπακουσε.Στην πρόταση που του έκαμα ώστε να συνεδριάσει  άμεσα το Κοινοτικό Συμβουλιο,μετα το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρουμε αποφασεις,αιτιολογημενες,ότι τα κολονάκια βοηθούν την διευθέτηση του καθημερινού κυκλοφοριακού χαους,και να καλύψουμε με αυτές  τις διοικητικές πράξεις αυτόν  και τον Δημαρχο,και ας μας πάνε όλους στα Δικαστήρια, ακόμα περιμένω απάντηση.

Πέρασαν  τέσσερις μηνες,εχω υπομονή θα περιμένω.

Το επόμενο μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί την Κοινότητα μας, είναι έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Δημιουργεί προβλήματα  πρόσβασης των Δημοτών μας,ειδικα όσοι δεν έχουν Ι.Χ,σε ηλικιωμένους και  νεωτέρες ηλικίες, στις υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται πλέον όλες στην Αργυρουπολη,στην Πολεοδομια,στο ΙΚΑ,στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις .

Όταν ως Παράταξη στηριξαμε,μονο εμείς από την Αντιπολιτευση,την Δημιουργία της Δημοτικής Συγκοινωνιας,με πρώτη διαδρομή στην Αργυρουπολη,ζητησαμε από τον Δήμαρχο να δεσμευτεί ότι μέχρι τέλους του έτους 2014,θα ξεκινήσει και στο Ελληνικό.

Δυστυχώς και εμείς και οι κάτοικοι του Ελληνικού, φτάνοντας κοντά στο τέλος του 2015,ματαιως περιμένουμε.

Τα μεγάλα προβλήματα τα συναντάμε δυστυχώς στην συντήρηση και ασφάλεια εγκαταστάσεων.

Διευθυντές σχολειων,συλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με μεγάλα παράπονα για την συντήρηση των υποδομών.

Όπως μεγάλα παράπονα στον τομέα της καθαριοτητας,στην αποκομιδή αντικειμενων,στα κλαδέματα των δέντρων και στις συντηρήσεις των πεζοδρόμιων.

Εγκατάλειψη των συντριβανιων,ασυντηρητο και καταστραμμένο το πρώτο στην είσοδο της Ιασωνιδου από Γουναρη,σχεδον κατεστραμμένο στην Πλατεία Εθνικής Αντιστασης,με λιμνάζοντα βρώμικα νερα,πηγη μόλυνσης και ασθενειών.

Το μεγάλο δράμα όμως είναι η πλήρης εγκατάλειψη  των Παιδικών Χαρών στο Ελληνικό.

Και εδώ ως η μόνη  Παράταξη που στήριξε το πρόγραμμα και ενθάρρυνε την Δημοτική Αρχή για τις χορηγίες των παιδοτοπων,διαπιστωνουμε ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στην Αργυρουπολη,με συνέπεια στην Κοινότητα μας οι περισσότεροι χώροι να είναι ακατάλληλοι για παιχνίδι από τους νεαρούς μας φίλους.

Ακόμα και μια παρέμβαση που εγινε,είναι σε παιδική χαρά στα σύνορα των δυο Κοινοτήτων.

Πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα για αποφυγή ατυχήματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με του Αθλητικούς Χωρους.Προτεραιοτητα στην Αργυρουπολη,αλλα στο Ελληνικό παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όταν έπεσε μπασκετα στην Άγια Παρασκευή με συνέπεια ευτυχώς τον ελαφρύ  τραυματισμό νεαρού συνδημότη μας.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο αυτό,αδιαψευστος μάρτυς.

Θα με ρωτήσει κάποιος το γιατί η προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η Αργυρουπολη,εναντι του Ελληνικού..

Θα του απαντήσω ξεκάθαρα..

Όταν ο Δήμαρχος Κωνσταντατος γυρνούσε ως αντιπολίτευση στην Αργυρούπολη και βροντοφώναζε ότι πρέπει να ψηφίσουν Αργυρουπολιτη ως Δημαρχο,πρεπει αυτή η «κουτοπόνηρη και δημαγωγική» Πολιτικη,να δικαιωθεί.

Και ας είναι σε βάρος του συνόλου του ενιαίου Δήμου, του συνόλου των Δημοτών.

Εδώ έχω χρέος  να αναφερθώ σε ένα μεγάλο ατόπημα  που διέπραξε η Δημοτική Αρχή.

Στην τεράστια ευθύνη που φέρει  αφήνοντας ανυπεράσπιστο το δάσος μας  στον Υμηττό,με αποτέλεσμα να καεί ένα μεγάλο μέρος του.

Εν γνώσει της, ότι έχουν κλαπεί τα μηχανήματα πυρόσβεσης, όπως ισχυριζεται,αντι να προβεί σε άμεση αντικατάσταση της ζημιάς όταν το διαπιστωσε,επεδειξε εγκληματική αδιαφορια.Ετσι όταν χρειάστηκε δεν λειτούργησε το σύστημα με αποτέλεσμα μια μεγάλη καταστροφή στο πνεύμονα πρασίνου στην Πόλη μας.

Αν δεν υπήρχαν Υπάλληλοι του Δήμου που με προσωπική πρωτοβουλία και αυταπάρνηση δεν «έπεφταν»στην φωτιά τα πράγματα θα ήταν ΤΡΑΓΙΚΑ..

Τάχιστα πρέπει να σχεδιαστούν αντιπλημμυρικά έργα στο καμένο κομματι,ώστε να αποφευχθούν ζημιές στην Άνω Αργυρούπολη από τις βροχές του Χειμώνα.

Καλώ άμεσα την  Δημοτική Αρχή να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και  να μεριμνήσει  για τα σοβαρά προβλήματα της Κοινότητας Ελληνικού και του ενιαίου Δήμου δίνοντας  άμεσες λύσεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από Παιδικές χαρές της Κοινότητας,αθλητικούς χώρους κτλ..

Τουαλλέτα σε αχρηστία που έχει κοστίσει 70.000 ευρω
Πλατεία Παπαφλέσσα
Πλατεία Παπαφλέσσα
Πλατεία Παπαφλέσσα
Πλατεία Παπαφλέσσα
Παιδική χαρά Κάτω Ελληνικού

Παιδική χαρά Κάτω Ελληνικού
Παιδική χαρά Κάτω Ελληνικού
Παιδική Χαρά Αφροδίτης
Παιδική Χαρά Αφροδίτης
Παιδική Χαρά Αφροδίτης
Παιδική Χαρά Αφροδίτης
Παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου
Παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου
Παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου
Παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου
Παιδική χαρά Εθνάρχου Μακαρίου
Παιδική χαρά Βενιζέλου
Παιδική χαρά Βενιζέλου

 

Γήπεδο Μυστρά
Γήπεδο Μυστρά

Παιδική χαρά Αμαζώνων
Παιδική χαρά Αμαζώνων
Συντριβάνι Πλατείας Εθνικής Αντίστασης
Συντριβάνι Πλατείας Εθνικής Αντίστασης
Συντριβάνι εισόδου Ιασωνίδου από Γούναρη (Πλατεία Ελ.Βενιζέλου)

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.