Άγιος Δημήτριος: Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλος διαμονής και παρεπιδημούντων




Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Χρίστος Kαραχάλιος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με το τέλος διαμονής και παρεπιδημούντων, που αφορά μια μεγάλη κατηγορία καταστημάτων και πρέπει να αποδίδεται στους Δήμους.

Τι είναι:

Το Τέλος Διαμονής και Παρεπιδημούντων επιβάλλεται στους Δήμους, όπου ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Πώς υπολογίζεται και ποιους αφορά:

Ανέρχεται σε ποσοστό 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων για:

 Κάθε είδους καταστήματα, στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή παραλαβή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκά.

 Ζυθοπωλεία και μπαρ, ανεξαρτήτως κατηγορίας

 Κέντρα διασκέδασης

 Αντίστοιχα καταστήματα που λειτουργούν εντός των σούπερ μάρκετ.

Και σε ποσοστό 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων για:

 Νυχτερινά Κέντρα

 Αίθουσες χορού

 Καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ.

Πώς εισπράττεται:

Το τέλος βαρύνει τον πελάτη, αναγράφεται χωριστά στα εκδιδόμενα παραστατικά και εισπράττεται από αυτόν που εκδίδει το λογαριασμό, ο οποίος υποχρεούται να τον αποδώσει στον δικαιούχο Δήμο, εντός της προθεσμίας απόδοσης του αντίστοιχου Φ.Π.Α.

Κυρώσεις:

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ελλιπούς ή μη υποβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του τέλους για κάθε μήνα καθυστέρησης. Σημειώνεται ότι ο μη αποδίδων το τέλος διαπράττει το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Υποχρεώσεις:

 Οι υπόχρεοι οφείλουν να προσέλθουν άμεσα (εντός δέκα ημερών) στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Αγ. Δημητρίου 55 – 4 ος όροφος) για να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες σχετικές με το εν λόγω τέλος

.  Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα ασκήσει κάθε δικαίωμα που του παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σημαντική υπενθύμιση: Κάθε τέλος που εισπράττεται από το Δήμο επιστρέφει και αξιοποιείται υπέρ της πόλης και κατά συ- νέπεια υπέρ των πολιτών και των επαγγελματιών που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτή. Άγ. Δημήτριος, 6-10-2015 Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Καραχάλιος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.