Πάνος Κατσιμίχας…ένας Μπραχαμιώτης στο Μπραχάμι!




 

Οι αδελφοί Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας είναι γνωστό τοις πάσι ότι “είναι γέννημα θρέμμα” του Μπραχαμίου. Μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο, έπαιξαν στις αλάνες, αλήτεψαν στα σοκάκια, ερωτεύθηκαν, τα ήπιαν στις ταβέρνες …τραγούδησαν στις Μπραχαμιώτικες παρέες, μέχρι που κάποια στιγμή έσπασαν το κέλυφος της ταπεινής συντηρητικής εργατούπολης και φτερούγισαν παντού. Εραστές της μουσικής, καλλιέργησαν μόνοι στην αρχή το τεράστιο ταλέντο τους, όταν ο θείος τους, έκανε δώρο ένα μαντολίνο! Ήταν η αρχή μιας πορείας μέσα στο τεράστιο και ανεξερεύνητο σύμπαν της μουσικής. Τα αχώριστα διδυμάκια οπλισμένα με εξαιρετικά ευαίσθητα αντανακλαστικά, μετουσίωσαν τα βιώματα τους, τα διαβάσματά τους, τις μουσικές τους επιρροές, σε μελωδίες και στίχους ιδιαίτερα υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, σε τραγούδια ανατρεπτικά και υψηλής αισθητικής, δημιουργώντας μια ολόκληρη μουσική σχολή. Τριάντα πέντε περίπου χρόνια μετά τα “ζεστά ποτά”, την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, που θεωρείται σταθμός στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι, εξακολουθούν να λατρεύονται και να έχουν μεγάλη απήχηση, σ’ ένα πολυπληθέστατο κοινό που αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, επαγγέλματος και ταξικής προέλευσης. Ο “Φάνης” αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες τους, τραγουδιούνται ακόμα με την ίδια συγκίνηση απ’ όλο το κοινό των συναυλιών τους.Ευγενείς, χωρίς ίχνος έπαρσης, χιουμορίστες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, παντοτινοί φίλοι μας, τα Κατσιμιχάκια συνεχίζουν να δημιουργούν κομψοτεχνήματα, να στηρίζουν νέους μουσικούς και να συμπράττουν μαζί τους, να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται ως αιώνιοι ανήσυχοι έφηβοι, σε νέους μουσικούς δρόμους.

Ο Πάνος Κατσιμίχας θα βρίσκεται την Κυριακή 6/9 και ώρα 20.30 στον Ασύρματο συμμετέχοντας στις Φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Δήμου. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες τα τελευταία χρόνια “Κίτρινα Ποδήλατα”. Τη Συναυλία θ’ ανοίξουν τα “δικά μας” Μπραχαμιωτάκια οι “Κρυστάλλινες Σκιές”, ένα νεανικό και διαρκώς ανερχόμενο μουσικό συγκρότημα.

Οι imaginistes σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη συναυλία, αποτίοντας φόρο τιμής σ’ έναν μεγάλο καλλιτέχνη που τυχαίνει να είναι απ’ τα μέρη μας.

ΠΗΓΗ: imaginistes.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.