Με ενοικιαζόμενους οδηγούς η δημοτική συγκοινωνία, στη Γλυφάδα




(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ)

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη με κάθε τρόπο εκχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας σε ιδιώτες.  Νέο κρούσμα είναι η εν κρυπτώ διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της «υπηρεσίας-εργασίας» που αφορά στη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Πίσω όμως από τον τίτλο κρύβεται η πρόσληψη με τη διαδικασία της ενοικίασης εργαζομένων δώδεκα (12) οδηγών από ιδιωτική εταιρεία για την λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

    Με την απόφαση αυτή, που επικυρώθηκε από την Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής (527/2015) και περιήλθε σε γνώση μας, η Δημοτική Αρχή έδειξε ποιες είναι τελικά οι πραγματικές της διαθέσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή που το μόνο που επιδιώκει είναι η διάλυση των υπηρεσιών και η κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους. Την καλούμε να σταματήσει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια που μοναδικό στόχο έχει να πλήξει τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, και το εργασιακό περιβάλλον.

 Εφαρμόζει πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, την ενοικίαση εργαζομένων και την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό με δίμηνα, πεντάμηνα και οκτάμηνα. Δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το πολλαπλασιάζει εις βάρος των πολιτών που επιδιώκουν καλύτερες υπηρεσίες και με το χαμηλότερο κόστος.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας, να συσπειρωθούν και να αγωνισθούν για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, που από ότι φαίνεται είναι στο DNA της Δημοτικής Αρχής, καθώς δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην εκχώρηση και άλλων υπηρεσιών του Δήμου με πρόσχημα την απαγόρευση των προσλήψεων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                      Γιώργος Παπαδούδης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.