Γλυφάδα: Μετά τις απανωτές βλάβες, αποσύρεται για συντήρηση το Seatrac
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας το Seatrac που είχε εγκατασταθεί στην παραλία, αποσύρεται για συντήρηση. Φέτος το καλοκαίρι σημειώθηκαν δύο φορές βλάβες στο σύστημα.

Ο Δήμος Γλυφάδας εγκατέστησε, για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία στην παραλία της πόλης, καθιστώντας τη έτσι μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική.

Σήμερα, το Seatrac, ένας πρωτοποριακός μηχανισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, αποσύρεται για λόγους προστασίας και συντήρησης. Θα τοποθετηθεί εκ νέου στην παραλία τον ερχόμενο Μάιο, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.