Γλυφάδα: Ελεύθεροι δύο από τη συμμορία των ληστών με το σίδερο
Δύο σκληροί της συμμορίας των «ληστών με το σίδερο», η μεθοδολογία των οποίων επανεμφανίστηκε προχθές στη Γλυφάδα με τον βασανισμό μιας 84χρονης κατάκοιτης γυναίκας και της οικιακής βοηθού της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, είναι ελεύθεροι!

Πρόκειται για δύο σκληρούς Γεωργιανούς, ηλικίας 37 και 38 ετών, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί στην εισβολή τον Δεκέμβριο 2014 σε οικία στην Πεύκη όπου βασάνισαν με σίδερο ιδιοκτήτρια ινστιτούτου ομορφιάς, όπως και σε ληστεία με στόχο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μεταμόρφωση. Παρόλο αυτά η Ανακρίτρια τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα ο 37χρονος να διαφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ελλάδα για το Ισραήλ παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Ο Γεωργιανός είχε δηλώσει ως μόνιμη κατοικία διεύθυνση στα Χανιά, η οποία δεν υπήρχε.

Μαζί με τον 37χρονο και τον 38χρονο είχε ταυτοποιηθεί για επιθέσεις σε σπίτια με σίδερο 27χρονος Γεωργιανός, ο οποίος δεν συνελήφθη ποτέ γιατί δεν εντοπίστηκε και σήμερα είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους για την προχθεσινή εισβολή σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα.

Οι τρεις δράστες  συνήθιζαν να παρακολουθούν τα θύματά τους πριν «χτυπήσουν». Στην περίπτωση της Πεύκης είχαν τοποθετήσει ειδικό μηχάνημα GPS στο αυτοκίνητο του θύματος για να γνωρίζουν ακριβώς τις μετακινήσεις τους.

Σχεδόν δεδομένο θεωρείται από τους αστυνομικούς ότι οι τρεις ληστές που εισέβαλλαν προχθές στη μονοκατοικία της οδού Αρκαδίας στη Γλυφάδα είχαν θέσει εδώ και μέρες το στόχο τους υπό παρακολούθηση. Θύμα τους 84χρονη, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ζει μαζί με την 50χρονη Ουκρανή οικιακή βοηθό της.

Οι κακοποιοί μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τις δύο γυναίκες. Πρώτα χτύπησαν στο πρόσωπο την οικιακή βοηθό και την έδεσαν χειροπόδαρα σε καρέκλα. Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη, της έκλεισαν με μαντίλι τα μάτια και έβαλαν το ηλεκτρικό σίδερο στη πρίζα.

«Ήθελαν να τρομοκρατήσουν όσο μπορούσαν τη γυναίκα. Πάτησαν το κουμπί του ατμού στο σίδερο και το έβαλαν σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό της. Δεν την έκαψαν αλλά πέτυχαν το σκοπό τους. Βρήκαν που υπήρχαν περίπου 1.000 ευρώ και μερικά κοσμήματα. Την Ουκρανή τη χτύπησαν στο πρόσωπο. Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε σπείρα Γεωργιανών», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Η οικιακή βοηθός λίγη ώρα μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε με την Αστυνομία να εξετάζει δύο σενάρια. Το πρώτο είναι να συνεργάστηκε με τους ληστές παρέχοντας πληροφόρηση και το δεύτερο να φοβήθηκε ότι οι αστυνομικοί που θα ερευνήσουν την επίθεση θα τη συλλάβουν γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr – Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Γλυφάδα: Μαρτυρία για τους ληστές με το σίδερο (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.