«Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω»




Ο Δήμος Ηλιούπολης με όραμα μια πιο ανθρώπινη, καθαρή και λειτουργική πόλη, και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, συμμετέχει στην εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας  (16-22/9/2015).
Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, η  εξασφάλιση άριστης κυκλοφοριακής σύνδεσης με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καθαρότερης ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, η προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης – τόνωσης της ζωτικότητας των πόλεων, η ενίσχυση των κοινωνικών συναλλαγών και η δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση.

kin2

Η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας το πρόγραμμά της σε σχέση ιδιαίτερα με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας κατά προτεραιότητα για τα παιδιά, προχώρησε σε διαμορφώσεις σχολικών δακτυλίων στα σχολεία:
•    4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο στην οδό Βάκχου
•    11ο Δημοτικό Σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο στην Λεωφόρο Κοτζιά
•    7ο Γυμνάσιο, 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο στις οδούς Πουσουλίδου και Χαλκοκονδύλη
•    8ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Μεσσηνίας
Επιπροσθέτως, προχωρεί άμεσα σε δύο νέα έργα τα οποία εντάσσονται στις μόνιμες δράσεις της Ευρωπαϊκής   πρωτοβουλίας για βιώσιμη κινητικότητα:
•      στην διαμόρφωση σχολικού δακτυλίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Θράκης, και
•      στην διαμόρφωση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας έξω από την παιδική χαρά της οδού Νυμφών που θα αποτελέσει και το ξεκίνημα για την όμοια διαμόρφωση και σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης.

kin3

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το σλόγκαν – μότο της φετινής καμπάνιας είναι «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω» (Choose. Change. Combine) και αφορά στον συνδυασμό των τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και στην προτροπή του κοινού σε ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής.  Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

kin4 Η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διεθνώς ως η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.  Καλούμε  όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην ημέρα αυτή, αφήνοντας το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο σπίτι και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό μέσο μπορούν.

Ακολουθούν ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι (links) για περισσότερη ενημέρωση.
Εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (στα ελληνικά)
Θεματικές κατευθυντήριες γραμμές για το 2015 (στα ελληνικά)
Φυλλάδιο (στα ελληνικά)
Βίντεο προώθησης της βιώσιμης μετακίνησης
Μήνυμα της Ευρωπαίας Επιτρόπου για της Μεταφορές, Violeta Bulk, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.