Έξυπνη εφαρμογή για λύνουν οι πολίτες τα προβλήματα στη γειτονιά τους!
O Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοπορεί στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας «Novoville».

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της . Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η ενσωμάτωση στις διοικητικές του δομές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής και διαχείρισης προβλημάτων καθημερινότητας του Δημότη, «Novoville».

Η νέα εφαρμογή, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της Γραμμής του Δημότη με τον πενταψήφιο αριθμό, «15888» (ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. 07.00 – 22.00 και το Σάββατο 08.00 – 16.00) δίνουν στις υπηρεσίες του Δήμου τη δυνατότητα να γίνονται παραλήπτες κάθε είδους ζητημάτων που απασχολούν τους Δημότες και να δρομολογούν άμεσα την επίλυση τους. Όραμα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ακούει και να επιλύει τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν δραστικά την σχέση Δήμου-Δημότη.

Η ευρεία χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων «smartphones» και του διαδικτύου αποτελούν τα νέα μέσα για την άμεση καταγραφή όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας και παράλληλα την ζωντανή ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών για τα σημεία αυτά και την δρομολόγηση της επίλυσης τους με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

 

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες θα μπορούν πλέον με την χρήση του κινητού τους τηλεφώνου να δηλώνουν σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητα τους στην πόλη στέλνοντας τοποθεσία, φωτογραφία και τον τύπο του προβλήματος άμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι υπηρεσίες του Δήμου από την άλλη πλευρά θα έχουν πραγματική εικόνα των προβλημάτων της πόλης, θα μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως θα είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς τους πολίτες. Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται ο Δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο!

 Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η εφαρμογή «Novoville» είναι διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» σε τηλέφωνα smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτέλεσε δήμο πιλότο για την λειτουργική ολοκλήρωση και τελειοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος novoville.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε σχετικά με την υιοθέτηση του «Novoville» από το Δήμο: «Ο Δήμος επιδιώκει πάντα να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογίες γίνονται το όχημα μας για μια νέα αντίληψη και εξυπηρέτηση του πολίτη κάνοντας ακόμα ένα βήμα στη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, της πόλης μας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλοι οι συμπολίτες μας, και ειδικότερα οι νέοι, θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα της πόλης μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.