Άγιος Δημήτριος: Ξεκίνηση η 3η φάση του Προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης




Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο της καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης διαθέτοντας κάδους στους ενδιαφερόμενους πολίτες εντελώς δωρεάν, αλλά και σεμινάρια εκπαίδευσης για τη σωστή χρήση του κάδου και τα οφέλη της κομποστοποίησης.

Η Κομποστοποίηση είναι η φυσική διεργασία κατά την οποία ορισμένοι μικροοργανισμοί – ή για την ακρίβεια ορισμένα γκρουπ μικροοργανισμών – διασπούν τις πολύπλοκες ενώσεις των οργανικών υπολειμμάτων σε απλούστερες.

Η διάσπαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε ένα πλούσιο και σταθερό οργανικό μείγμα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί  να το χρησιμοποιηθεί στο έδαφος του κήπου, εύκολα και οικονομικά!
Συνεπώς τα οφέλη της κομποστοποίησης είναι πολλαπλά.

Οι πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον μειώνονται σημαντικά καθώς μία οικογένεια μπορεί να μειώσει την ποσότητα οργανικών σκουπιδιών που παράγει έως και 35%!
Παράλληλα, βελτιώνεται το έδαφος του κήπου ενός νοικοκυριού εμπλουτίζοντάς το με οργανική ουσία, αυξάνοντας την ικανότητά να συγκρατεί υγρασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνεται η ανάγκη χρήσης ανόργανων λιπασμάτων.

Ερωτήσεις & απαντήσεις για την οικιακή κομποστοποίηση

Ενημερωτικό έντυπο

Αίτηση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα


 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.