Ηλιούπολη: Γλέντησαν ηπειρώτικα, στο 4o πανηγύρι – αντάμωμα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Παρότι οι συνθήκες δεν ήταν και οι πλέον κατάλληλες, με την προεκλογική περίοδο στην κορύφωση της, αυτό δεν εμπόδισε τους Βορειοηπειρώτες των νοτίων προαστίων της Αττικής, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης που διοργάνωσε  το ηπειρώτικο πανηγύρι-αντάμωμα, να συμμετάσχουν στο διήμερο σπονδής στην ηπειρώτικη παράδοση, την Παρασκευή και το Σάββατο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2015,στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού της Ηλιούπολης. Το www.romiazirou.blogspot.gr έδωσε το παρών στην εκδήλωση αυτή, που τείνει να γίνει θεσμός, έτσι όπως κάνει τα 4 χρόνια που διοργανώνεται αυτό το γνήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι.

Ένα 2ήμερο που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου και των πανηγυριών, που διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι οι Απόδημοι Βορειοηπειρώτες στα χωριά τους , που τα επισκέφτονται, διατηρώντας έτσι τα ήθη και τις παραδόσεις και την κουλτούρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Το πλούσιο διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ικανοποίησε τον κάθε απαιτητικό και όλοι γλέντησαν έτσι όπως ξέρουν και γλεντούν οι Ηπειρώτες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και στην αποδημία.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, την διασκέδαση είχε αναλάβει και προσέφερε απλόχερα, η κομπανία του Βασίλη Καλκάνη με τραγουδιστές την Ανθούλα Νούση και τον Κώστα Καλόγερο.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, ομοίως, την διασκέδαση είχε αναλάβει και προσέφερε έτσι όπως ξέρει να κάνει η κομπανία του Κώστα Βέρδη με τραγουδιστές, την μοναδική Παγώνα Αθανασίου και τον ανεπανάλητπο, διαχρονικό και πάντα έφηβο, παρότι τα χρόνια προσφοράς του είναι πολλές δεκαετίες, Κώστα Τζήμα.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ηπειρώτικους χορούς απέδωσε το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Χειμαριωτών και τραγούδησε, το πολυφωνικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου ”ΧΑΟΝΕΣ”.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν, τα χορευτικά τμήματα, του Συλλόγου Αγίου Δονάτου Βαγκαλιατίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Δερόπολη”.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η διασκέδαση, και τις 2 μέρες , διήρκησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

 Στο διήμερο των εκδηλώσεων παρέστει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλοςσυνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του.
 Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής  και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ Νίκος Ζέκης και Χριστόφορος Ευθυμίου.
 Από τους Ηπειρώτικους και ΒΗπειρώτικους αποδημικούς Συλλόγους, παρέστησαν αντιπροσωπείες, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γλυφάδας, την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου “Το Κούγκι”,  τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, την Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης ”Οι Σελλοί” την Ομοσπονδία Κάτω Δερόπολης “Οι Αντιτάνες”, την Ομοσπονδία Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδειάς, την Ομοσπονδία Αποδήμων Επαρχίας Μεσοποτάμου, την Αδελφότητα Χειμαριωτών Αττικής και από πολλές  άλλες αδελφότητες της Βορείου Ηπείρου.
Στο χαιρετισμό του,, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Τιμόθεος Τσάκαςαναφέρθηκαν στα θέματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, της πατρώας γης και της Αποδημίας και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Βορειοηπειρώτες σε περίοδο οικονομικής κρίσης και έλλειψης συμπαράστασης από το Ελληνικό Κράτος.
Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, στον χαιρετισμό του, κάλεσε σε συστράτευση, ένταξη και συμμετοχή όλων των ΒΗπειρώτικων Συλλόγων στις τάξεις της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης. Είπε ότι μετά την τροποποίηση του Καταστατικού, δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης του αποδημικού βορειοηπειρωτικού κινήματος , μέσα από την ΠΣΕ. Πλην όμως η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, με εξαίρεση την Ομοσπονδία Αποδήμων ‘Ανω Δερόπολης που συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ηλέκτρα Κίκη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες αποτελεί πλέον μέλος του Δ.Σ.
Ακόμη αναφέρθηκε στην δημιουργία, στα πλαίσια της ΠΣΕ, Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες αυτής της επιτροπής, που μαζί με το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ, στους απόμαχους που φυλάνε Θερμοπύλες βορειοηπειρώτες, έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Εξωτερικών, για τα περιουσιακά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους Αλβανούς “κατσαπλίαδες”, που διεκδικούν παράνομα ελληνικές περιουσίες στη ΒΗ και τέλος παρενέβει στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για τα δρομολόγια των δημόσιων μεταφορικών μέσων από Αθήνα και Αλβανία.
Η επιτροπή αυτή, πρόσθεσε, εκτός αυτών. έχει θέσει για συζήτηση, διεκδίκηση και επίλυση και άλλα ζητήματα, για τα οποία πολύ σύμτομα θα ενημερωθείτε. Κάλεσε όλους να συσπειρωθούν στους Συλλόγους αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, γιατί αυτοί είναι πυλώνες συμπαράστασης, στήριξης και αλληλοβοήθειας και τους προέτρεχε να κλείνουν τα αυτία τους στους διάφορους λαϊκιστές που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω οικονομικών προβλημάτων, πίσω από τους οποίους κρύβονται διάφορα μορφώματα που είναι φορείς ναζιστικών ιδεολογιών καιν πρακτικών.
Δεν μπορούν κατέληξε οι απόγονοι των Ηπειρωτών, που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό στα βουνά της Ηπείρου και πρωτοστάτησαν στον αντιστασιακό αγώνα κατά των Γερμανών ναζιστών κατακτητών, να είναι σήμερα οπαδοί της ιδεολογίας του ναζισμού και αν υπάρχουν ελάχιστοι τέτοιοι πρέπει να μπούν στο περιθώριο. Όσα οικονομικά προβλήματα και αν έχουμε, αυτά δεν μπορούν να μας τα λύσουν τα ναζιστικά μορφώματα, που αλιεύουν και στρατολογούν νέους, λόγω των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Και τις 2 μέρες, ο κόσμος χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του, έτσι όπως οι Ηπειρώτες ξέρουν να κάνουν.
Οι διοργανωτές, μπορούμε χωρίς καμμιά επιφύλαξη να πούμε, ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου, δεδομένων των δυσκολιών της προεκλογικής περιόδου.
 Και του χρόνου.

Σημαντική εκδήλωση με ισχυρό το μήνυμα της ενότητας και της αισιοδοξίας από το σύνολο των Ηπειρωτών, προς όλους τους Έλληνες, ειδικά σήμερα που δοκιμάζονται οι αντοχές του ελληνικού λαού (Σάββατο 19/9/2015).
Ξεχωριστές παρουσίες ανάμεσα στους πολλούς και καλούς φίλους.
Ο Ολυμπιονίκης και πρ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πύρρος Δήμας, ο συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κούρτης, ο Πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Τιμόθεος Τσάκας, και ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Νίκος Σπέγγος συνοδευόμενος από πολυάριθμη αντιπροσωπεία του συλλόγου και οι εκλεκτοί μου φίλοι κ. Γιάννης Παναγιώτου και κ. Δημήτρης Ρίζος.

Κώστας Σεφτελής Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.