Kατήγγειλαν την κλοπή του συστήματος πυρασφάλειας – πυροπροστασίας




Με εντολή του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  κ. Κρητικό Βασίλη, την Παρασκευή 07-08-2015,  ο οποίος συνοδευόμενος από τον Νομικό Σύμβουλο  του δήμου κ. Κουλουριώτη Δημήτρη παρουσιάστηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα όπου κατήγγειλαν την κλοπή του συστήματος πυρασφάλειας πυροπροστασίας (Οχτώ (8) αντλίες – γεννήτριες- υδροβόλα κλπ.).

Όπως προκύπτει από τα επίκαιρα έγγραφα της υπηρεσίας η κλοπή είχε διαπιστωθεί, τον Μάιο του  2014 αλλά δεν είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από την προηγούμενη διοίκηση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22-07-2015.

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε ο πρώην δήμαρχος και η διοίκηση του κατά την παράδοση του Δήμου στη νέα δημοτική αρχή δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν για την εκκρεμότητα αυτή, και η κλοπή έγινε γνωστή στη νέα διοίκηση μετά την πρόσφατη  πυρκαγιά  στο βουνό αφού ουδείς την είχε ενημερώσει. Για το λόγο αυτό για να ριχθεί άπλετο φως ζητήσαμε την συνδρομή της δικαιοσύνης για το ποιος έκλεψε τις αντλίες, τους σωλήνες, τα μπεκ τον Μάιο του 2014. Φυσικά εξηγήσεις πρέπει να δώσει η προηγούμενη διοίκηση όπου βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την επίσημη υπηρεσία αφού αναφέρει σε επίσημα δημοσιεύματα της πως μας παρέδωσε αυτά που η  υπηρεσία λέει ότι εκλάπησαν .

Εμείς ζητάμε από την δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αυτή, ποιος παρέδωσε τι, σε ποιόν; Και φυσικά μένει η απορία γιατί η τότε διοίκηση τον Μάιο του 2014 δεν έκανε αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα να προβεί σε μήνυση για την κλοπή των συστημάτων πυροπροστασίας.

Ώς νέα δημοτική αρχή με υπευθυνότητα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ προχωράμε στην αποκατάσταση του συστήματος πυρασφάλειας και πυροπροστασίας  με την τοποθέτηση της πρώτης αντλίας σε νέο έργο του ΣΠΑΥ. Παράλληλα είχαμε κάθε αναγκαία ενέργεια για να προστατέψουμε το βουνό μας με τις απαραίτητες εργασίες αλλά δε θα μπορούσαμε ποτέ να συντηρήσουμε και να λειτουργήσουμε κάτι που δεν υπήρχε, δηλαδή το σύστημα πυροπροστασίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.