Συνεχίζουμε την θωράκιση του Υμηττού




Με μεταλλικές δεξαμενές για τον άμεσο και επί τόπου ανεφοδιασμό των οχημάτων, αλλά και εναέριων μέσων πυρόσβεσης εφοδίασε ο ΣΠΑΥ τους δήμους Κορωπίου, Παιανίας και Αγίας Παρασκευής. Έτσι πολλαπλασιάζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας για την άμεση κατάσβεση, αλλά και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η φωτιά σβήνεται στο πρώτο λεπτό με έναν κουβά, στα δέκα λεπτά με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα και μετά από μία ώρα είναι αμφίβολο αν μπορεί να ελεγχθεί, ακόμη και με πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Με γνώμονα την παραπάνω αρχή αυτή της παγκόσμιας εμπειρίας, ο ΣΠΑΥ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την εγκατάσταση δεξαμενών και την ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας των εθελοντικών ομάδων που έχει αποδειχθεί σωτήρια σε εκατοντάδες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

Η νέα διοίκηση του ΣΠΑΥ δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση του βόρειου τμήματος του βουνού καθώς εκεί καταγράφηκαν οι περισσότερες ελλείψεις, ενώ παρουσιάζεται και πυκνή βλάστηση.

Έτσι εγκαταστάθηκαν:

  • Μία δεξαμενή των 20 κυβικών κλειστού τύπου που τοποθετήθηκε στο Κορωπί.
  • Μία δεξαμενή των 200 κυβικών ανοιχτού τύπου για τα ελικόπτερα που τοποθετήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα τοποθετούνται άλλες πέντε μεταλλικές δεξαμενές των 10 κυβικών, σε Κορωπί, Παιανία και Αγία Παρασκευή προς τα Γλυκά Νερά.
Έτσι ο ΣΠΑΥ χρηματοδοτεί την συνολική προστασία του Υμηττού ανάλογα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις κάθε περιοχές, καθώς το βουνό είναι κοινό και η φωτιά δεν γνωρίζει διοικητικά όρια.

 

Γραφείο Τύπου ΣΠΑΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.