Ο αγνοούμενος αστυνομικός απανθρακώθηκε στη φωτιά




Τα στοιχεία του εξακρίβωσε η σύζυγός του – Ο άτυχος 47χρονος είχε βγει για περπάτημα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά – Απαρηγόρητοι οι πυροπαθείς της πυρκαγιάς στο Υμηττό

Ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Καρέα είναι τελικά ο αγνοούμενος αστυνομικός, όπως εξακρίβωσε η σύζυγός του, μετά από αναγνώριση του πτώματος.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 47χρονου αγνοούμενου είχε επιβεβαιώσει ο Στέφανος Σπανέας, επιτελάρχης της Πυροσβεστικής, καθώς όλα τα στοιχεία οδηγούσαν σε αυτή την εκδοχή. Όπως η σημείωσε ο ίδιος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση ενός ατόμου, έτσι «αμέσως συγκροτήθηκε ομάδα για την αναζήτηση του ατόμου αυτού και το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε δυνατή η ανεύρεσή του, με τη βοήθεια ορειβατικής ομάδας της περιοχής».

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρεται να περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά η οποία εξαπλωνόταν ταχύτατα εκείνη την ώρα. «Προσπάθησε να ανεβεί στην πλαγιά, διέσχισε περίπου 100-150 μέτρα αλλά κατόπιν πιθανότατα λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις. Περιμένουμε τον ιατροδικαστή για να εξακριβώσει την ταυτότητα του» συμπλήρωσε ο κ. Σπανέας.

Συγκεκριμένα, λίγο πάνω από το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης περίπου ενα χιλιόμετρο μακριά απο το μνημείο των τεσσάρων νεκρών της πυρκαγιάς του 1998 βρέθηκε απανθρακωμένο σώμα από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Να υπενθυμίσουμε πως οι έρευνες είχαν ξεκινήσει σήμερα το πρωί μετά από αναφορά οικογένειας για τη εξαφάνιση ενός 47χρόνου στην περιοχή του Υμηττού. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το πρωί έψαχνε στον Υμηττό έναν άντρα ηλικίας 47 χρόνων ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του εξαφανίστηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο βουνό.

Συγκεκριμένα ο 47χρόνος, ο οποίος ήταν αστυνομικός και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με τους δικούς του, λίγο πριν την πυρκαγιά βγήκε για περπάτημα στην περιοχή του αθλητικού κέντρου στην Ηλιούπολη, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο, δεν έδωσε σημάδι επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να ανησυχεί.

Απαρηγόρητοι οι πυροπαθείς της πυρκαγιάς στο Υμηττό

Τίποτα δεν θυμίζει το όμορφο φυσικό τοπίο που υπήρχε στην περιοχή του Καρέα αφού η χθεσινή πύρινη λαίλαπα πήρε μαζί της και το λιγοστό πράσινο που είχε απομείνει από παλιότερες καταστροφές.

«Πήραν ταυτόχρονα πάνω στο βουνό πέντε εστίες φωτιά και η φωτιά έφτασε μέχρι εδώ. Μιλάμε για εμπρησμό. Εμένα μου άρπαξε η πέργκολα φωτιά και ο φοίνικάς καιγόταν, το κράτος απουσίαζε, δεν έχει ξανά γίνει» είπε αγανακτισμένος ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας.

«Ήταν χειρότερα από τη φωτιά του 1998 γιατί δεν υπήρχε άνθρωπος, δεν υπήρχε πυροσβεστικό. Το 1998, που θρηνήσαμε και ανθρώπους, ήταν γεμάτο πυροσβέστες και αεροπλάνα να πετάνε. Τώρα τίποτα. Ήρθαν ιδιώτες με βυτιοφόρα. Σειόταν ο τόπος εδώ, και είπα πάει τελείωσε, αυτό ήταν, καήκαμε» ανέφερε.

Δεν είναι μόνο η καταστροφή του δάσους του Υμηττού, το σπίτι και η καμένη ταβέρνα καθώς η χθεσινή πυρκαγιά, ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις στους κατοίκους των περιοχών από τη θανατηφόρα φωτιά του Ιουλίου του 1998 κατά της οποίας έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Η μεγάλη φωτιά στο δάσος του Υμηττού έδιωξε και τις καλόγριες από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα ενώ οι αρχές εκκένωσαν και σπίτια τα οποία βρισκόντουσαν δίπλα στις φλόγες.

«Η φωτιά ήρθε από εκεί, και γύρω-γύρω δεν άγγιξε καθόλου την Μονή, ήταν στο όριο» είπε στο είπε στο protothema.gr μία αδελφή της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου η οποία περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που μέρος της τυλίχτηκε στις φλόγες, σε δηλώσεις του τόνισε πως η φωτιά μπήκε στην αποθήκη και άρπαξαν πρώτα κάτι παλιά μελίσσια. «Εδώ ήταν αποθήκη και είχαμε τον παλιό εξοπλισμό του εστιατορίου, υπήρχαν και περίπου 200 μελίσσια τα οποία πήραν φωτιά και λαμπάδιασε όλο το ακίνητο. Κρατήσαμε τη φωτιά μόνο σε αυτόν εδώ το χώρο γιατί πήγε να μπει και στον υπόλοιπο χώρο του καταστήματος. Ένας υπάλληλος μας πήδηξε από την ταράτσα, άρπαξε την πυροσβεστική φωλιά και κράτησε τη φωτιά έξω από τον κυρίως χώρο του εστιατορίου».
Απαρηγόρητος είναι ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καμένου σπιτιού στην περιοχή της Ηλιούπολης αφού η κατοικία του καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την χθεσινή πυρκαγιά. Ο συνταξιούχος μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως η καταστροφή που υπέστη είναι ολοκληρωτική.

«Δεν είχε γίνει καμία αποψίλωση σε κανένα σημείο του δάσους. Πάνω από ένα μέτρο τα χόρτα. Για αυτό καήκαμε. Προσπάθησα με δικό μου μηχάνημα να τα καθαρίσω αλλά ήταν ερασιτεχνικό, δεν τα κατάφερα. Έπαθα καταστροφή μιας ζωής. Τι να πω… Ζω με τα 1100 ευρώ σύνταξη για μια μόνιμη κατοικία. Τι άλλο να κάνω εδώ, με τη δύναμη; Να ξαναφτιάξω τώρα το σπίτι;».



ΠHΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.