Τμήμα φάντασμα το Τμήμα Ασφαλείας Βούλας – Το μοναδικό όχημα που διαθέτει είναι σε ακινησία!




(Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής)

Την 03/06/2015 το Προεδρείο και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσής μας, πραγματοποίησαν συνάντηση με συναδέλφους, καθώς και τις Διοικήσεις των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας Βούλας.

Για άλλη μία φορά συναντήσαμε αντιφάσεις, όσον αφορά τα τμήματα Τάξης και Ασφάλειας. Στο Τμήμα Τάξης Βούλας οι συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, είναι αρκετά καλές γεγονός που οφείλεται φυσικά στη χρηστή Διοίκηση, που όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν είναι η σημαντικότερη αιτία που μία Υπηρεσία λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους συναδέλφους ή δημιουργεί για αυτούς εργασιακές συνθήκες απαράδεκτες.

 

Εβδομαδιαία υπηρεσία ανακοινώνεται κανονικά εκτός κάποιων εξαιρέσεων για περιπτώσεις εκτάκτων μέτρων και λοιπά.

Από την άλλη το Τ.Α. Βούλας, άλλο ένα Τμήμα φάντασμα στο οποίο υπηρετούν μόνο οχτώ αστυνομικοί μαζί με το Διοικητή. Το μόνο όχημα που διαθέτει το συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας βρίσκεται σε ακινησία διότι απαιτείται κονδύλι 1100 ευρώ για να επισκευαστεί.

Ο Διοικητής προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατό για να λειτουργήσει η Υπηρεσία του, πως όμως μπορεί να το καταφέρει και αυτός, καθώς και οι υπόλοιποι Διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, όταν το προσωπικό χρησιμοποιείται ειδικά για μέτρα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου και όχι για το σκοπό που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, δηλαδή για την πάταξη και πρόληψη της εγκληματικότητας στην περιοχή ευθύνης τους.

Στο συγκεκριμένο Τ.Α. συναντήσαμε την δεδομένη χρονική στιγμή της επίσκεψης, τον Διοικητή, τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και μία ακόμη αστυνομικό στις ταυτότητες.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί για την διεκπεραίωση των υποθέσεων του Τμήματός τους ( προσκλήσεις πολιτών για καταθέσεις , μεταγωγές και άλλα ) χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα, ακόμα και όταν μεταβαίνουν για παραλαβή οχήματος από άλλη Υπηρεσία.

 Ειδικά, τα Τ.Α. που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης των περιοχών αρμοδιότητάς τους, έχουν ένα τομέα ευθύνης ο οποίος επιβαρύνεται σημαντικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο από τους διερχόμενους και τους λουόμενους και θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσουν ανεκτά.

Φυσικά η άψογη συνεργασία των διοικήσεων των δύο τμημάτων, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επίλυσης πολλών θεμάτων, ειδικά του Τμήματος Ασφαλείας που βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση και ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλά Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας που πολλές φορές βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους, χωρίς φυσικά να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους συναδέλφους προκειμένου να ακούσουμε τα προβλήματα της κάθε Υπηρεσίας της Νοτιοανατολικής Αττικής και κάνοντας όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυσή τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.