Πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης του κουνουπιού «τίγρης»




Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης του κουνουπιού «τίγρης» στο Δήμο ΑγίουΔημητρίου.

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης όχλησης από κουνούπια που καταγράφεται κατά τα τελευταία χρόνια και της εξάπλωσης του κουνουπιού «τίγρης», ο Δήμος αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος το συγκεκριμένο πρόβλημα προκειμένου να σχεδιάσει την αποτελεσματική αντιμετώπισή του στο εγγύς μέλλον.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε δύο περιοχές του Δήμου:

  1. πέριξ του νεκροταφείου, που αποτελεί βασική πηγή εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, και
  2. στο όρια του ρέματος Πικροδάφνης.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η ανεύρεση και η εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που εντοπίζονται, τόσο στους δημόσιους χώρους όσο και στον προαύλιο χώρο οικοδομών, και η ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να συμβάλουν οι ίδιοι στην εξάλειψη παρόμοιων εστιών που μπορεί να υπάρχουν στον ιδιωτικό τους χώρο.

Από τις 15-6-2015 έως και τις αρχές του Αυγούστου, σε καθημερινή βάση θα υπάρχει εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας Οικοανάπτυξη, η οποία και ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο, στις εν λόγω περιοχές, το οποίο θα περάσει από 1.000 περίπου οικοδομές, θα ερευνήσει τον περιβάλλοντα χώρο για την ύπαρξη εστιών κουνουπιών, τις οποίες και θα εξαλείψει εφόσον είναι εφικτό, ή θα ψεκάσει με βιολογικό προνυμφοκτόνο, θα διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια και θα είναι διαθέσιμο για την οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα ήθελε να ζητήσει από τους Δημότες του να συνεργαστούν σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα προκειμένου να συμβάλουμε όλοι στην μείωση της όχλησης αλλά και του εν δυνάμει κινδύνου που συνεπάγεται η ύπαρξη του εντόμου αυτού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.