Υπόμνημα στον δήμαρχο Αλίμου, για τα προβλήματα στη γειτονιά τους




(ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ  “ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ”)

Κύριε Δήμαρχε, κοι Σύμβουλοι,

Μετά την πρόσφατη ετήσια απολογιστική μας Γενική Συνέλευση, στην οποία παρευρεθήκατε και πήρατε κλίμα, επειδή το βασικό μας αίτημα ετών, δηλ. η συνέχιση και ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. στην β’φάση, η έγκρισή του και η με την δέσμευσή σας, για την εντός του 2016 ολοκλήρωσή του με μορφή Προεδρικού Διατάγματος, υλοποιείται ,πράγμα που με αγωνία περιμένουμε, ώστε, επί τέλους , η περιοχή μας  να σταματήσει να  υποβαθμίζεται  και να μπουν τα θεμέλια της χρόνο με τον χρόνο μελλοντικής αναβάθμισής της, αφού ήδη θα έχει σχεδιασθεί και θα υλοποιείται ο σχεδιασμός αυτός, για τον οποίο σύντομα θα σας καταθέσουμε και εμείς προτάσεις.

Ακριβώς αυτή ήταν και είναι η φιλοσοφία του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Δηλαδή προς όλους τους Δημάρχους λέγαμε, ‘ελάτε να σχεδιάσουμε και αφού συμφωνηθεί κάποιος σχεδιασμός, σιγά-σιγά στη διάρκεια του χρόνου να υλοποιείται κομμάτι-κομμάτι αφού έχει γίνει με την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων- χρηστών’ .

Έτσι κ. Δήμαρχε και Σύμβουλοι,

Με το παρόν υπόμνημά μας θα αναφερθούμε στα μικρά έργα και παρεμβάσεις που απαιτούνται στην περιοχή μας , λαμβάνοντας υπ’όψιν την οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας και την προτροπή σας στη Διαβούλευση γι’αυτό, ότι δηλαδή θα πραγματοποιήσετε μικρές παρεμβάσεις στις γειτονιές του Αλίμου.

Εμείς, ελπίζοντας ότι θα εκτιμήσετε τις προτεραιότητες μεταξύ των γειτονιών του Αλίμου, επειδή στο Άνω Καλαμάκι διαχρονικά μας έχουν ξεχάσει, σας καλούμε να υλοποιήσετε τα παρακάτω, αποδίδοντας δικαιοσύνη και ισότητα μεταξύ των περιοχών του Αλίμου, καθ’όσον μέχρι σήμερα ισχύει ότι Άλιμος είναι μόνο η παραλία του και το μεσαίο Καλαμάκι.

1) Το μέτωπο του Δήμου μας στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σας προτείνουμε, όπως για χρόνια κάνουμε με τα ίδια λόγια, να αναθέσετε  στους αρχιτέκτονες των ΤΥ του Δήμου μας, να μελετήσουν και να σχεδιάσουν τον εξωραϊσμό του μετώπου αυτού.  Όταν σχεδιαστεί και συμφωνηθεί με τους κατοίκους-χρήστες, θα υλοποιηθεί στην διάρκεια του χρόνου.

2) Στο πλάτωμα του σταθμού του metro, αφού θεωρείται είσοδος της πόλης μας, προτείνουμε να τοποθετηθεί  προτομή ή άλλη σύνθεση με τον Θουκυδίδη (όπως π.χ. υπάρχει στην Καλαμακίου και Θεομήτορος).

3)Οι λεκάνες των σιντριβανιών που δεν λειτούργησαν ποτέ, προς αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και προκειμένου να ομορφήνουν οι γειτονιές, όπου υπάρχουν, έχουμε προτείνει χρόνια τώρα να γεμίσουν χώμα και να φυτευθούν.  Κοστίζει ελάχιστα, αποφεύγουμε ατυχήματα (τα παιδιά που πηδάνε παίζοντας ), εστίες μολύνσεως από κουνούπια και ομορφαίνει η γειτονιά.

4)Στο μπάσκετ της οδού Κουμουνδούρου, στη μέση περίπου του  οικοδομικού τετραγώνου. Ζητάμε να γίνει ένα πέρασμα, ώστε οι κάτοικοι να μην αναγκάζονται χειμώνα-καλοκαίρι να κάνουν  τον γύρο του οικοδομικού τετραγώνου για να πάνε στην είσοδο του metro.  Αυτό το πέρασμα για την υλοποίησή του έχει μικρό κόστος και η εξυπηρέτηση θα είναι μεγάλη.

5)Η οδός Κουμουνδούρου από Εθνικής Αντιστάσεως και μέχρι της διαστύρωσή της με την Ιωνίας έχει καταστεί η οδός των συνεργείων αυτοκινήτων, με φαναρτζίδικα, βαφές, σαπάκια για επισκευή και λοιπά.  Η αποθήκευσή τους (μετρήθηκαν πρόσφατα πάνω από 20 παλαιά και χωρίς αριθμό αυτοκίνητα ) γίνεται στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα η εικόνα της περιοχής να είναι τριτοκοσμικού χαρακτήρα την ώρα που ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ του Γ.Π.Σ. θεωρεί και προτείνει την περιοχή αυτή ως αμιγούς κατοικίας.

           Κύριε Δήμαρχε κοι Σύμβουλοι θα πρέπει:

  • Σε πρώτη φάση και άμεσα να απομακρυνθούν τα αποθηκευμένα στα πεζοδρόμια σαπάκια με τοποθέτηση κολωνακίων για καθαρισμό και απελευθέρωση των πεζοδρομίων  και
  • Απομάκρυνση των συνεργείων αυτών άμεσα και οριστικά με τον Γ.Π.Σ.

Το κόστος μικρό για τοποθέτηση κολωνακίων.

 6)      Το έργο Ήρ.Μάτση-Ελευθερίου Βενιζέλου-Πλατεία Παναγούλη θέλει την σχετική συντήρηση του δηλαδή:

  • Καθαρισμός όλων των καναλιών απορροής ομβρίων υδάτων (από κατασκευής τους δεν έχουν ποτέ καθαριστεί).
  • Αποκατάσταση των ηλεκτρικών φανών που δεν λειτουργούν, δηλαδή που δεν ανάβουν και είναι περίπου 50 τεμάχια σε αχρηστία.
  • Πολύ μικρή τοπική αποκατάσταση (στο ύψος της παιδικής χαράς στην Ήρ.Μάτση) των πλακιδίων του οδοστρώματος.
  • Συμπλήρωση και αποκατάσταση κολωνακίων σε όλο το μήκος του έργου (μετά από επιτόπου έλεγχο της υπηρεσίας).

7)       Οδός Μαραθωνομάχων απαιτείται στένεμα της εισόδου της από Μεγάλου Αλεξάνδρου για εμποδισμό μεγάλων φορτηγών, τακτοποίηση της στάθμευσης και εφ’όσον γίνουν ζαρντινιέρες, εξωραϊσμός της οδού.

8)      Υπάρχει κίνδυνος από τους υψηλόκορμους  ευκαλύπτους στην Εθνικής Αντιστάσεως. Πρέπει κατά την γνώμη μας να κλαδευτούν ώστε να καταστούν ακίνδυνοι καθ΄όσον το ξυλώδες τους είναι εύκολο στο σπάσιμο με ένα δυνατό αέρα.

9)      Εξωραϊσμός στην Πλατεία Παναγούλη, υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη.

10)  Εφαρμογή και βελτιώσεις της κυκλοφοριακής μελέτης.  Ζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα να έρθει κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών ώστε επί τόπου να συζητήσουμε και λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν και είναι εξόφθαλμα .

Τέλος, κ Δήμαρχε και Σύμβουλοι,

 Δεν αναφερόμεθα σε αυτό το υπόμνημά μας και σε άλλα σπουδαία ζητήματα της περιοχής που έχουν μεγαλύτερο κόστος, αλλά θα τα συμπεριλάβουμε σε νέο Υπόμνημά μας  για την ένταξή τους στον προγραμματισμό σας, καθώς επίσης με άλλο υπόμνημά μας, θα αναφερθούμε στην ελεγχόμενη στάθμευση, το πρώτο αίτημα της περιοχής μας, όπως και κατά το παρελθόν έχουμε κάνει.  Παρ’όλα αυτά, τώρα που με απόφαση της Βουλής επανέρχεται η Δημοτική Αστυνομία, εργαλείο απαραίτητο για την ελεγχόμενη στάθμευση, μας δείχνει τον δρόμο της θέσπισης και υλοποίησης του παραπάνω έργου.

Περιμένοντας τις αποφάσεις σας για την υλοποίηση των παραπάνω,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γ.Γραμματέας

Π.Πλέσσας                                                                                                         Αικ. Γεώργα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.