Δράσεις για το περιβάλλον από το δήμο Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Με τρεις συμβολικές δράσεις, με ουσιαστικό περιεχόμενο, συμμετείχε ο Δήμος Γλυφάδας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το ξεκίνημα έγινε την Παρασκευή το πρωί, όπου παρουσία δημοτικών συμβούλων και εθελοντών πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο 10ο νηπιαγωγείο Γλυφάδας, με τη συμμετοχή ειδικών, που έδειξαν στα μικρά παιδιά πως μπορούν έμπρακτα να συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, παιδιά επωφελούμενα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Γλυφάδας και παρέδωσαν ζωγραφιές για το περιβάλλον, οι οποίες τοιχοκολλήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δημαρχείου.

Χθες, Κυριακή, νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια εθελοντών, έγινε καθαρισμός και δενδροφύτευση στην πλατεία Χαρίτων, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μετέβησαν στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκειο Γλυφάδας, όπου δημιούργησαν μια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του βουνού και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, ενώ υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή της πόλης θα συνεχίσει να επαγρυπνά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μια καθαρή και ‘πράσινη’ Γλυφάδα, που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και των κατοίκων και θα είναι ελκυστική στους επισκέπτες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.