Θεσμοθετείται το «Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Νέας Σμύρνης




(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ “ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” )

Θεσμοθετείται το «Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, δικαιώνοντας έτσι την επιμονή του Συλλόγου Νέας Σμύρνης ‘Ποιότητα Ζωής’ για την αναγκαιότητά του, έπειτα και από την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος από τον Σύλλογο ‘Ποιότητα Ζωής’, ο οποίος διοργανώνει πλέον σε σταθερή βάση το παζάρι ‘Χωρίς Μεσάζοντες’.

Πιστός στο κοινωνικό πρόσημο που ενέπνευσε την ίδρυσή του, ο Σύλλογός μας υπερτόνισε από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του το δικαίωμα των πολιτών της Νέας Σμύρνης να εξασφαλίζουν ποιοτικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές.
Όπως πληροφορηθήκαμε, η επιμονή μας για την αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας δικαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/5/2015, όταν ο Δήμος έλαβε προκαταρκτική απόφαση για τη θεσμοθέτηση αντίστοιχης εκδήλωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώσαμε στις 5 Απριλίου 2015 στην Πλατεία Σταδίου το “Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες”, υποκαθιστώντας το κενό που προέκυπτε αφενός από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου για την οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης και αφετέρου από το γεγονός ότι οι αντίστοιχες προσπάθειες άλλων φορέων γίνονταν μεμονωμένα ή σε πολύ αραιά χρονικά διαστήματα και όχι τακτικά όπως υποστηρίξαμε ότι απαιτείται.
Η μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματός του Συλλόγου Νέας Σμύρνης «Ποιότητα Ζωής», όπως απέδειξαν τόσο η αθρόα προσέλευση πολιτών όσο και οι απόψεις που καταγράψαμε στην επιτόπια δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήσαμε την ημέρα της εκδήλωσης, μας ώθησαν στο να καθιερώσουμε την οργάνωση του “Παζαριού Χωρίς Μεσάζοντες” τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, με την επόμενη εκδήλωση να λαμβάνει χώρα την Κυριακή (10/5/2015) στο Πάρκο Σταδίου, προς μεγάλη ικανοποίηση πολλών συμπολιτών μας όπως μας τη μεταφέρουν κατά την επίσκεψή τους στο πρωτομαγιάτικο περίπτερο του Συλλόγου μας στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι – έστω και με καθυστέρηση – ο Δήμος αναγνώρισε τη σημασία του θεσμού αυτού και αποφάσισε να μιμηθεί την πρωτοβουλία μας, εξαγγέλλοντας την τακτική διοργάνωση μιας αντίστοιχης προσπάθειας.
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Νέας Σμύρνης ότι μέχρι την εκκίνηση αντίστοιχης εκδήλωσης από το Δήμο, ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης “Ποιότητα Ζωής” θα συνεχίσει να διοργανώνει το “Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες” όπως είχε προγραμματίσει, τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την Κυριακή 10/5/2015, προκειμένου να καλύψει το κενό που εμφανέστατα υπάρχει στην πόλη μας στο συγκεκριμένο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίσαμε και θα συνεχίσουμε να αποκομίζουμε από την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Τέλος, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις Νεοσμυρνιές και όλους τους Νεοσμυρνιούς, ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Σύλλογός μας έχει στόχο να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή των συμπολιτών μας, να προτείνει λύσεις και να υλοποιεί δράσεις, προσπαθώντας να αναδεικνύει ζητήματα και να “προκαλεί” όταν χρειάζεται την ενεργοποίηση των επίσημων φορέων. Θα τα ξαναπούμε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Νέας Σμύρνης «Ποιότητα Ζωής»

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Θεσμοθετείται το «Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.