Πήγαν για ράφτινγκ στον Άραχθο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια πλέον εκδρομή για rafting. Η εκδρομή υλοποιήθηκε το Τριήμερο της Πρωτομαγιάς 1-2-3 Μαΐου στα Τζουμέρκα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το πούλμαν ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί 1 Μαΐου από το Δημοτικό κολυμβητήριο Αργυρούπολης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας  οι εκδρομείς έφαγαν στο γραφικό γεφύρι της Πλάκας με παραδοσιακές Τζουμερκιώτικες γεύσεις και το βράδυ πια διέμειναν στο «Παραδοσιακό Χωριό Κέδρος» .

Το Σάββατο το πρωί οι εκδρομείς βρέθηκαν στην βάση της Trekking Hellas  για την παραλαβή του κατάλληλου εξοπλισμού και ξεκίνησαν την κατάβαση από το Πέτρινο Γεφύρι της Πολίστας και μετά από διάρκεια 3 ωρών κατέληξαν  στο Πέτρινο Γεφύρι της Πλάκας. Είναι ίσως η ομορφότερη διαδρομή για Rafting στην Ελλάδα καθώς αποτελεί έναν από τους πυρήνες του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Αράχθου. Το Φαράγγι είναι μια ιδανική διαδρομή για όλους 9κμ- 3ου βαθμού δυσκολίας. Το βράδυ το γκρουπ επισκέφτηκε το παραδοσιακό χωριό Πράμαντα όπου και όλοι γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά φαγητά.

Την Κυριακή το πρωί η μέρα ξεκίνησε με πεζοπορία  μέσα σε ένα μονοπάτι με καταρράκτες  και  απίστευτη άγρια ομορφιά φύσης διάρκειας 2 ωρών. Η επιστροφή ξεκίνησε το μεσημέρι αφού πρώτα έγινε μια στάση για φαγητό στο παραθαλάσσιο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι πιο τολμηροί έκαναν και μια βουτιά.

Σύμμαχος ο καλός  καιρός, η γεμάτη δράση εξόρμηση, η αύξηση της αδρεναλίνης αλλά και το καλό φαγητό και κρασί έκαναν την δουλειά τους και  όλοι γύρισαν ικανοποιημένοι, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.