Μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στα ερωτικά τραγούδια της νησιωτικής Ελλάδας




Το Σάββατο 16 Μαΐου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο  “Μίκης Θεοδωράκης” το κοινό απόλαυσε για ακόμα μια φορά τα παιδικά τμήματα των παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης, καθώς και το τμήμα των παραδοσιακών χορών του 3ου Δημοτικού  Σχολείου Αργυρούπολης σε μια εκδήλωση με αφορμή την λήξη της πολιτιστικής χρονιάς 2014 – 2015

Ήταν μια ακόμα θεματική μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στα ερωτικά τραγούδια της νησιωτικής Ελλάδας

Η παράσταση ήταν γεμάτη από μουσική που είχαν σημείο αναφοράς τραγούδια τα οποία εξιστορούσαν τον έρωτα και την αγάπη μέσα από την Ελληνική Παράδοσητην οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος Πραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης, Κώστας Πιπίνης και απέδωσαν άριστα οι μικροί χορευτές.

Οι θεατές απόλαυσαν χορούς από όλα σχεδόν τα νησιά  της χώρας μας, Κύθηρα, Πάτμος, Σαλαμίνα, Λέσβος, Θάσος, Πάρος, Σκύρος, Ζάκυνθος, Χίος και Κεντρική Κρήτη και γνήσιο παραδοσιακό τραγούδι όπως «Πλανεύτρα Κόρη», «Ξενιτεμένη Αγάπη», «Στου έρωτα τα δίχτυα», «Κρυφός Έρωτας», «Αιχμάλωτη Αγάπη», «Αγάπη χωρίς Ανταπόκριση», «Το άνθος της Αγάπης», «Το αλφαβητάρι της αγάπης», «Αδικοχαμένος έρωτας» και «Μαντινάδα της αγάπης»

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος  όσο και στο δάσκαλό τους όχι μόνο για την διδασκαλία των χορών αλλά και για την πρωτοβουλία τους να μαζέψουν χρήματα  για το μικρό συμπολίτη μας που πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, για την συνδρομή τους στο ίδρυμα «Φλόγα» και πολλές άλλες κοινωνικές δράσεις τους με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους δόθηκαν στους μαθητές του 3ου Δημοτικού δια χειρός του Διευθυντή του σχολείου κ. Φύτρου και στους μαθητές του Δήμου από την Aντιδήμαρχο Πολιτισμού & Οικολογίας κ. Φουσκίδου.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Αντιδήμαρχοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.