Λευκαδίτικο Πανηγύρι στην Ηλιούπολη
Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του «Λευκαδίτικου Σπιτιού», όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Λευκαδίων, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Αθηνοδώρου & Ίωνος.

Έναν όμορφο χώρο, τον οποίο οι Λευκαδίτες της Ηλιούπολης διεκδίκησαν το 1990 και τον έκτισαν, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιόκτητη στέγη τους στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, εκεί που οι πρώτοι Λευκαδίτες εγκαταστάθηκαν τις δεκαετίες του 1940 και 1950.

Μέσα από την πλούσια πολιτιστική δράση του, ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων κρατά ζωντανή την παράδοση του νησιού, και συνενώνει τους Λευκαδίτες όλης της Αττικής.

Όπως, συνέβη με την αναβίωση του παραδοσιακού λευκαδίτικου παιχνιδιού » Αμπαλί » στις 17 Μαΐου, στον ειδικά διαμορφωμένο για » τ΄Αμπαλί » γήπεδο που διατηρείται από το 1998 στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου και αποτελεί στολίδι και πολιτιστική κληρονομιά για όλους τους Λευκαδίτες, μια και η αναβίωση τουπαιχνιδιού καταφέρνει και συνενώνει με ευχάριστο αλλά και συγκινητικό τρόπο όλες τις γενιές.

Poster_Lefkaditiko_Panhgyri_2015

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.