Συναυλία στη Νέα Σμύρνη – Σάκης Ρουβάς: Θα δώσω το δικό μου αποτύπωμα στο «Άξιον Εστί» (VIDEO)
Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία – αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σάκης Ρουβάς έδωσε τη δική του απάντηση σε όλους εκείνους που θεωρούν πως δεν πρέπει να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη: «Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη προσπαθώ να ανακαλύψω τα… μυστήρια της ζωής».

Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Σε εμάς τους καλλιτέχνες… υπάρχει μέσα μας ένα δαιμόνιο το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες κορυφές. Αυτή εδώ είναι η κορυφή και επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, πραγματικά ενθουσιάστηκα στο άκουσμα αυτής της πρότασης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γινόμαστε (εμείς οι καλλιτέχνες) αγωγοί αυτής της ενέργειας που μας δίνετε… πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις μου, το μυαλό και την ψυχή μου».


Στην ερώτηση για το αν τον στρεσάρει το γεγονός ότι κάθε φορά που ξεκινά να κάνει κάτι σχολιάζεται έντονα απάντησε: «Νομίζω πως είναι κέρδος για όλους μας όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα γίνεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, κάθε φορά τυγχάνει μεγάλης προσοχής, ότι κι αν κάνω. Αν φτάσει στα αυτιά ή στις καρδιές περισσότερων ανθρώπων ακόμα και γι’ αυτό το λόγο δεν με ενοχλεί καθόλου».

Μεταξύ άλλων ο Σάκης Ρουβάς τόνισε πως δεν θέλει να δώσουμε βάση στην δική του παρουσία, αλλά στο έργο…στο «Άξιον Εστί», στο οποίο θα δώσει το δικό του αποτύπωμα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κορυφαίος Έλληνας σταρ αποδέχθηκε την πρόσκληση του δήμου Νέας Σμύρνης να συμμετάσχει στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, της πόλης όπου ο Μίκης Θεοδωράκης μεγάλωσε, ερωτεύτηκε και συνέθεσε τα πρώτα του έργα.
ΣΑΚ666.jpg
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη από το star.gr, η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ενώ στη σκηνή, εκτός από τον Σάκη Ρουβά, θα ανέβουν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η Orchestra Mobile υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

ΠΗΓΗ:star.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.