Έκθεση Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας




Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, διοργανώνει 2ήμερη συνάντηση με προσκεκλημένους συγγραφείς, εικονογράφους και ανθρώπους της τέχνης, του αθλητισμού και της προσφοράς που προσέφυγαν στην έκδοση βιβλίων για να επικοινωνήσουν το έργο τους και να μοιραστούν την αγάπη τους σε όμορφα πράγματα.

Η Έκθεση Βιβλίου πραγματοποιείται στις 25 και 26 Απριλίου 2015 μεταξύ 11π.μ. – 8μ.μ. και τις δύο ημέρες, στην αίθουσα θεάτρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθούν το ζεύγος Βερούλη – Μιχαλόπουλου, ο γνωστός συγγραφέας του “Τριγωνοψαρούλη”, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο βραβευμένος για την κοινωνική του προσφορά με το βραβείο Νησίδες Ποιότητας, Πρόεδρος του Α.Ο.ΠΡΩΤΕΑ, Δημήτρης Κυριακόπουλος και οι γνωστές συγγραφείς Λίνα Σωτηροπούλου (Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων-Σχέσεις μέσα στην οικογένεια) και η δική μας μαμά Ελευθερία Μεταξά (συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για ενήλικες). Τις παρουσιάσεις και αφηγήσεις παραμυθιών πλαισιώνουν με διαδραστικά σεμινάρια οι Βασούλα Κατέρη και η Λυδία Μαυρομάτη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μυήσουμε τα παιδιά μας στη μαγεία των βιβλίων και να καλλιεργήσουμε σ’ αυτά τη φιλαναγνωσία. Να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τη φαντασία φέρνοντάς τα σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς και προσεγγίζοντας μέσα από τα παιδικά μάτια τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου.

Για την εκδήλωσή μας αυτή επιλέξαμε το θέατρο του σχολείου μας, χώρο πολιτισμού του Δήμου κατά την δεκαετία του 80’, το οποίο θεωρούμε ιδανικό τόπο καλλιέργειας όχι μόνο της μάθησης, αλλά και της γνώσης γενικότερα, της κουλτούρας και της δημιουργικής διασκέδασης.

Στην Έκθεση θα υπάρχουν πάνω από 300 τίτλοι βιβλίων προς πώληση, ενώ θα συμμετάσχουν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κα Κατιλένα Άλπε, Αντιπρόεδρος Συλλόγου,
τηλ. 6942 519 199,
email: [email protected]

Πρόγραμμα Έκθεσης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4

  • 11.00 Έναρξη Έκθεσης
  • 12.00-14.00 Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο: «Μάθε τα μυστικά της εικονογράφησης βιβλίων» (Λυδία Μαυρομάτη)
  • 13.00-14.30 Ιστορίες που «έγραψαν» πινέλα. (Βασούλα Κατέρη & Μαρία Σκιαδά). Ανάλυση για παιδιά του Πίνακα «Το φίλημα» του Νικηφόρου Λύτρα.
  • 16.00-17.00 «Πρόσκοποι εν δράσει» (Δημήτρης Κυριακόπουλος). Ομιλία για παιδιά και μεγάλους αναφορικά με τα οφέλη και τις δράσεις του προσκοπισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο.
  • 17.00 Επίσημα Εγκαίνια από προσκεκλημένους της Δημοτικής Αρχής των 3Β.
  • 18.00-19.00 «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» (Δημήτρης Κυριακόπουλος). Παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά και μεγάλους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4

  • 11.00-12.00 «Εγώ και η αδελφή μου», αφήγηση παραμυθιού (Λίνα Σωτηροπούλου)
  • 12.00-13.00 Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού (Λίνα Σωτηροπούλου)
  • 13.00-14.30 Αξίες ζωής μέσα απ” τον αθλητισμό. «Η σημασία του ονείρου στη ζωή μας και η σημασία της υπέρβασης» (Νίκος Μιχαλόπουλος & Άννα Βερούλη) Για παιδιά και μεγάλους.
  • 17.00-19.00 Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!» (Βαγγέλης Ηλιόπουλος)
  • 17.00-18.00 «Μην κοιτάξεις πίσω», παρουσίαση βιβλίου για μεγάλους (Ελευθερία Μεταξά)
  • 18.00-19.00 «Από την αρχική ιδέα μέχρι το ράφι της βιβλιοθήκης μας»: Στάδια παραγωγής ενός βιβλίου (Ράνια Μπουμπουρή). Για παιδιά και μεγάλους
  • 19.00-20.00 Κλείσιμο Έκθεσης με την Παιδική Χορωδία «Viva Voce» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Η γνωστή χορωδία θα παρουσιάσει τραγούδια που τραγουδά στο CD που μελοποίησε ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος για το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα»
Διευθυντής Χορωδίας, o Θοδωρής Κωνσταντόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.