Αναπτυξιακή Ελληνικής Γαστρονομίας: Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» στο πλαίσιο του Έργου «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» προσκαλεί ωφελούμενους  σε Ημερίδα με θέμα:
Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις – 1ο fora εργασίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Απριλίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

Στο πλαίσιο του 1ου fora θα διοργανωθούν «στρογγυλά τραπέζια», με τη συμμετοχή επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων με τους νέους επιχειρηματίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ελληνικής Γαστρονομίας»
Αριστοτέλους 53, Άλιμος 174 55 στο Γραφείο Ε.Συνεργατών που βρίσκεται στον 4ο όροφο, ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα: press@alimos.gr , ioannou@smrc.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 200 8044 – 2107256267 (κ. Μαρία Λιαναντωνάκη, κ. Νίκος Λαμπριανίδης, κ. Χαρά Ιωάννου) Φαξ: 213 200 8144Τηλ. 2661025277
Website: http://www.asgreekgastronomi.gr/

Τα ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας) αποτελούν δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», με φορέα διαχείρισης, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Βασικός στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης συνιστά η κατάλληλη προετοιμασία 63 ωφελούμενων που ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα – στόχο και η δρομολόγησή τους στην τοπική αγορά εργασίας, είτε μέσω της ατομικής επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εξαρτημένης απασχόλησης και της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε κοινωνικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις τριτογενή τομέα.

Η κατάρτιση θα παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και ερεθίσματα σε τομείς (ενδεικτικά) που αφορούν ζητήματα μαγειρικής και γαστρονομίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, την προβολή μέσω διαδικτύου, την προσέλκυση πελατών, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων απαραίτητων για την εύρεση εργασίας, την κατάρτιση πάνω στη χρήση εργαλείων και συσκευών μαγειρικής, τεχνικές προώθησης πωλήσεων, διαπροσωπικές σχέσεις και άλλα.

Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αναλάβουν την οργάνωση και  λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Θα εξειδικευτούν στην παραγωγή παρασκευασμάτων, ενώ η πολύωρη εξάσκηση τους στα εργαστήρια θα τους επιτρέψουν να χειρίζονται με ευκολία όλα τα εργαλεία και σκεύη της κουζίνας.

Ενδεικτικά πεδία κατάρτισης: Τέχνη Μαγειρικής, Αρχές Οικονομικής, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός Κουζίνας, Εστιατορική Τέχνη, Τροφογνωσία, Διαιτητική, Υγιεινή Τροφίμων, Έλεγχος Εμπορευμάτων, Σύγχρονη Μαγειρική – Διακοσμητική, Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων, Σύνθεση Μενού, Τεμαχισμός Κρεάτων, Διακοσμητική Παρασκευασμάτων, Οινολογία και άλλα.

Οι ωφελούμενοι δύναται να  είναι άνεργοι απόφοιτοι βασικής/μεταλυκειακής Εκπαίδευσης  ή  εξειδικευμένοι επαγγελματίες.

Μέλη Σύμπραξης: ΣΜΡ Συμβουλευτικής ΕΠΕ, Δήμος Αλίμου, Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε., Κ.Ε.Κ CONSUL Α.Ε

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X