Θα σπάσουν μπότηδες και θα πετάξουν αερόστατα στη Βούλα
Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ), έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα, μία σειρά εκδηλώσεων, με επιρροές από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τα ελληνικά νησιά, με στόχο τη διατήρηση και την αναβίωση των ελληνικών εθίμων της μεγαλύτερης γιορτής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο ΟΑΠΠΑ και η Δημοτική Αρχή, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στις 12.00 – 15.00, στον πεζόδρομο της Οδού Ποσειδώνος, πλησίον της πλατείας Ιμίων της Βούλας, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ένα Ταξίδι στο Ελληνικό Πάσχα» η οποία συνδυάζει αρμονικά τις ελληνικές παραδόσεις, με πολλαπλές δραστηριότητες και καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως το σπάσιμο των «Μπότηδων» από την Κέρκυρα, τα «Λαζαράκια» από τη Ρόδο, τα «Αερόστατα» από την Αρκαδία, ο «Ζαφείρης» από την Ήπειρο και άλλα πολλά.

Στον χώρο των πασχαλινών εκδηλώσεων θα βρίσκονται επιμορφωτές  του θεάτρου «Φούρνος», οι οποίοι θα επεξηγούν την ιστορία των εθίμων και θα τα αναπαριστούν με τη βοήθεια των «εθελοντών» παρευρισκομένων.

Επιπλέον, οι ηθοποιοί της «Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής» θα παρουσιάσουν το δραματοποιημένο παραμύθι, «Με χρώματα και μουσικές», μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική, στην οποία η συμβολή των παιδιών θα είναι καθοριστική. Για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους το επιθυμούν, στον χώρο θα λειτουργεί και εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας.

Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ», στη Βούλα (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18), θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, με τίτλο «Λαμπρόγιορτα». Μια μουσική -λογοτεχνική παράσταση με ηθοποιούς, μονωδούς, χορωδούς, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, με ύμνους και τραγούδια από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.