Πληρώνει το πάρκο με ένα χρόνο φυλακή




Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο τέως δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και οι συγκατηγορούμενοί του, επειδή μετέτρεψαν ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι του παλιού αεροδρομίου σε παιδική χαρά και γηπεδάκι 5×5 για τους δημότες του.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Χρ. Κορτζίδης από κοινού μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ιορδάνη Εφραιμίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Κουλουρίδη ήταν κατάληψη δημόσιου κτήματος. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος Ελληνικού προχώρησε αυθαίρετα στη δημιουργία της παιδικής χαράς το 2009, αλλά το ελληνικό Δημόσιο στο οποίο ανήκε τότε η έκταση ουδέποτε ζήτησε απόδοση του χώρου. Ωστόσο, και οι τρεις κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας που επίσης αντιμετώπιζαν.

Υπενθυμίζεται πως το πάρκο της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται εντός των ορίων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που προ ολίγων ημερών πέρασε στη «Hellinikon Global», στην οποία συμμετέχει η Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Δήμος Ελληνικού με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη προχωρά στο άνοιγμα μέρους της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ελληνικό. Επειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με χιλιάδες κατοίκους στο πλευρό της, η δημοτική αρχή κόβει τα κάγκελα και περνά στον χώρο. Στο πλευρό της δημοτικής αρχής στάθηκαν και οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του δήμου, Ιορδάνης Εφραιμίδης και Παναγιώτης Κουλουρίδης.

Το πάρκο βρίσκεται ανάμεσα στον σημερινό σταθμό του μετρό Αργυρούπολη και τα σπίτια της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής. Είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου από παλιά και φιλοξενούσε την 129 Π.Υ. Ο Δήμος Ελληνικού ζητούσε να αναλάβει τη διαχείριση του χώρου, αλλά το ελληνικό Δημόσιο το αρνιόταν πεισματικά.

Δωρεάν προβολές

Την άνοιξη του 2009 η 129 Π.Υ. έπαψε να λειτουργεί. Ο χώρος θα μπορούσε να ανοίξει για τους πολίτες, αλλά ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σχεδίαζε τη δημιουργία ενός τεράστιου συγκοινωνιακού κόμβου που θα συνέδεε την περιφερειακή του Υμηττού με τη Βουλιαγμένης.

Μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο, ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία και, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες, άνοιξε τον χώρο στην κοινή χρήση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα στήθηκε μια παιδική χαρά, ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου και το καλοκαίρι του 2010 λειτούργησε για πρώτη φορά ο υπαίθριος δημοτικός κινηματογράφος με δωρεάν προβολές.

Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για τη γιορτή της Αγ. Παρασκευής, για σχολικούς περιπάτους και κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέχρι και σήμερα είναι ένα πάρκο που χαίρονται καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης.

 Συντάκτης: Μαρία Δήμα, Στράτος Ιωακείμ – efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.