Αυτή ειναι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ




taipedlogo

 

Νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Λεούσης, πρόεδρος ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Τη Δευτέρα η ακρόαση στη Βουλή. Το προφίλ των δυο αντρών και οι αποφάσεις που καλούνται να αναλάβουν με το «καλημέρα».
Λεούσης και Πιτσιόρλας στο «τιμόνι» του ΤΑΙΠΕΔ -Στη Βουλή η νέα διοίκηση
Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί, η ακρόαση από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των δύο νέων επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον επιχειρηματία και παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού Στέργιο Πιτσιόρλα, που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του Αντώνη Λεούση, στελέχους με εμπειρία από το χώρο των ακινήτων, που αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τα δύο στελέχη αντικαθιστούν τους κ.κ. Μανώλη Κονδύλη και Πασχάλη Μπουχώρη οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προ σχεδόν οκτώ μηνών από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εκ των ηγετικών στελεχών της ανανεωτικής αριστεράς για πολλά χρόνια, εγκατέλειψε την πολιτική για την επιχειρηματική δράση και σήμερα εμφανίζεται ως πρόεδρος ξενοδοχειακής εταιρείας που αναπτύσει τουριστικές μονάδες στην περιοχή της Χαλκιδικής καθώς και εταιρείας διαχείρισης αιολικού πάρκου. Συγκεκριμένα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Med Sea Health ΑΕ και της “Αιολική Ζαρακα Κουπια” που ελέγχει αιολικό πάρκο ισχύος 5,1 MW στην Μονεμβάσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση στη Χαλκιδική, από εταιρεία την οποία διευθύνει ο κ. Πιτσιόρλας προωθείται από ρωσικά κεφάλαια και είναι ύψους περί τα 100.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη παραθεριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι Χαλκιδικής με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει πως θα λειτουργήσει το 2016.
Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις εντός της εβδομάδας καθώς την Πέμπτη λήγη η εγγυητική επιστολή του ΟΠΑΠ για το διαγωνισμό του ιπποδρομικού στοιχήματος. Θεωρείται πιθανό να ζητηθεί από τον οργανισμό η παράταση ισχύος της εγγυητικής επιστολής για την προσφορά των 40.000.000 ευρώ που είχε καταθέσει. Σημειώνεται πως με βάση τη συμφωνία με την Κομισιόν, την 1η Απριλίου ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης του ζημιογόνου ΟΔΙΕ που διαχειρίζεται σήμερα το ιπποδρομιακό στοίχημα.
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.