Παραλίγο να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ακόμη και τα σχολεία του δήμου Αλίμου! (VIDEO)




Παραλίγο να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ακόμη και τα σχολεία του δήμου Αλίμου, επειδή κάποιος φωστήρας υπάλληλος έκανε λάθος στο Ε9 και έβαλε μέσα μέχρι και δρόμους της πόλης! Και το πιο τραγικό; Δεν ειδοποίησε κανένα για την τεράστια οφειλή (701.000 ευρώ!) που είχε φτάσει στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου από τις 31 Ιουλίου.

Τα χρήματα σώθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη. Ποιος ξέρει πότε θα τα έπαιρνε πίσω ο δήμος αν έφευγαν από το λογαριασμό και πήγαιναν στα κρατικά ταμεία.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου

“Αρχές του Φλεβάρη επιβλήθηκε κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου Αλίμου από τη ΔΟΥ Γλυφάδας, για το ποσό των 701.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για οφειλή από ΕΝΦΙΑ. Υπολογίστηκε λάθος ο ΕΝΦΙΑ από το Ελληνικό Δημόσιο γιατί αντί για 4.000 ευρώ που είναι η οφειλή του δήμου μας υπολογίστηκε 701.000 ευρώ. Είχε ειδοποιηθεί ο δήμος μας από τις 31 Ιουλίου, από το υπουργείο Οικονομικών, για την ύπαρξη αυτής της οφειλής. Δυστυχώς, ο υπηρεσιακός παράγοντας που είχε λάβει την ειδοποίηση, ουδέποτε ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον τη σημερινή. Δεν ξέρω αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ενημερωθεί, θα ήταν καλό να να μας το πει ο κύριος Ορφανός αν είχε λάβει ενημέρωση (στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ.Ορφανός και είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα).

Συνεπώς όταν από τον Ιούλιο υπάρχει τέτοια σοβαρή εκκρεμότητα, που οδηγεί σε κατάσχεση χρημάτων του δήμου και δεν έχει ενημερωθεί κανείς, υπάρχει θέμα με την συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το γραφείο της υπουργού Οικονομικών κυρίας Βαλαβάνη, που είναι και Αλιμιώτισσα, γιατί με πολύ συντονισμένες ενέργειες από το δήμο σε συνεργασία με το υπουργείο και με τη ΔΟΥ Γλυφάδας, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μεγάλο ποσό δεν θα φύγει από την τράπεζα για να πάει στο ταμείο του κράτους.

Παίξαμε με τις μέρες και με τις ώρες και πετύχαμε να γλυτώσουμε τα χρήματά μας επειδή έδειξε ένα πραγματικά φιλότιμο και επίμονο ενδιαφέρον το γραφείο της κυρίας Βαλαβάνη την οποία θέλω να ευχαριστήσω δημόσια”.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Παραλίγο να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ακόμη και τα σχολεία του δήμου Αλίμου! (VIDEO)

  • 21/02/2015 at 10:14 πμ
    Permalink

    ΑΥΤΟ ΤΟΝ ‘ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ’ΠΟΥ ΑΜΕΛΗΣΕ ΝΑ
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ
    ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ‘ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ’!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.