32 εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι φύτεψαν 10.000 δέντρα στον Υμηττό (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στους πρόποδες του Υμηττού, δενδροφύτευση που πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού και το ΣΚΑΪ. Χιλιάδες δένδρα φυτεύτηκαν, από εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν το παρών στο παλιό λατομείο της Αιξωνής και στήριξαν την εθελοντική δράση.

«Ο Υμηττός είναι πνεύμονας ζωής για τη Γλυφάδα και για ολόκληρη την Αττική. Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Είναι σημαντικό ότι ήρθαν σήμερα τόσα μικρά παιδιά, που μαθαίνουν μέσα από την προσπάθεια αυτή πώς να αγαπάνε τη φύση», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Η περιοχή όπου έγινε η αναδάσωση έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και άλλες τέσσερις φορές από το καλοκαίρι του 2005. Στη δράση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων: Εθελοντές δασοπροστασίας-πυρόσβεσης Γλυφάδας, σύλλογοι «Ώρα για Δράση», «Υδροναύτες», «Ρωμανία», «Άργενων», «Ελλήνων διαδρομές», «Μαζί για τη ζωή», σύλλογος Αιξωνέων, σύλλογος Λακώνων, συστήματα προσκόπων Γλυφάδας, εθελοντές δασοπυροσβέστες Ηλιούπολης, εθελοντές Δήμου Βύρωνα, εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας και δεκάδες μαθητές.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής ενημέρωναν τους εθελοντές για το σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος προσέφερε ψωμί και χαλβά, ενώ ο πανελλήνιος σύλλογος παραγωγών «προϊόντα χωρίς μεσάζοντες» μοίρασε αλλαντικά, χυμούς και φρούτα.
http://youtu.be/v4boC_Mh3fo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.